ALIMENTARIA, Barcelona, 25.-28.04.2016.

by Pekarski Glasnik

 

ALIMENTARIA, Međunarodni sajam prehrambene industrije
Barcelona, 25.-28.04.2016.

 

Alimentaria će ove godine proslaviti svoju 40. godišnjicu i ponovno postati međunarodni poslovni centar za sve profesionalce u prehrambenoj industriji i gastronomiji. Više od 4000 izlagača iz 70 zemalja predstaviti će najnovije trendove i inovacije u sektoru hrane i gastronomije.


Program posjete zrakoplovom od 24.-28.04.2016.:
*Vrijednost više: uključena ulaznica za Park Güell i boravišna pristojba
1. dan, nedjelja ZAGREB – BARCELONA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci ''Pleso'' kod Pošte u 13.15h. Polijetanje zrakoplova za Barcelonu na direktnom letu Croatie Airlinesa, OU 374 u 15.20h. Po dolasku u Barcelonu u 17.30h obavljanje pograničnih   formalnosti te prijevoz autobusom do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom i pješice u središte Barcelone. Uživajte u večernjoj atmosferi ovog grada jedinstvenog kulturnog karaktera i nevjerojatnog života. Povratak u hotel. Noćenje.
2. dan, ponedjeljak BARCELONA
Nakon doručka, odlazak u panoramski razgled grada: Montjuic, gdje je smješten Olimpijski sportski kompleks; Gradonačelnikov vidikovac, s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad; terminal Maritimo, trajektna luka; Kolumbov spomenik, visok 60 m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike; Casa Batllo i Casa Mila/La Pedrera, prekrasne stambene zgrade, obje djela čuvenog katalonskog arhitekta Antonija Gaudija; Sagrada Familia, jedna od najslavnijih svjetskih katedrala, najveći nedovršeni Gaudijev projekt. Razgled će završiti kod Parka Guell, remek-djela Antonija Gaudija (dio Unescove svjetske baštine), jednog od najljepših vidikovaca i simbola grada. U poslijepodnevnim satima predlažemo individualni odlazak u Španjolsko selo (Poble Espanol), gdje se na 49 000 m2 nalaze replike svih najpoznatijih građevina i stilova gradnje u Španjolskoj. Noćenje.
3. dan, utorak BARCELONA
Doručak te odlazak u poludnevni razgled središta grada pješice i u pratnji lokalnog vodiča: Gotička četvrt, najstariji dio grada, jedna od najsačuvanijih i najljepših u Europi, sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. stoljeća, sjajnim primjerom katalonske gotike. Šetnja ulicom Portal del'Angel do katedrale sv. Eularije, Trga Jauma I. gdje se nalaze Generalitat i Gradska vijećnica te preko ulice Ferran, čuvenoj po Gaudijevim svjetiljkama, uz legendarnu Picassovu uličicu Avignyo do Kraljevskog trga. Potom šetnja Ramblom, najživljom gradskom avenijom i pješačkom zonom koja povezuje Katalonski trg, središte novog grada, i Port Vell, staru luku te posjet živopisnoj tržnici La Boqueria. Nakon razgleda predlažemo posjet Picassovom muzeju smještenom u ulici Montcada, jednoj od najljepših srednjovjekovnih uličica Barcelone. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na večeru uz strastveni flamenco show. Noćenje.
4. dan, srijeda BARCELONA – SAJAM ALIMENTARIA ili FIGUERAS&GIRONA
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za individualan posjet sajmu Alimentaria ili odlazak na cjelodnevni izlet Figueras & Girona.
Alimentaria – jedan od vodećih međunarodnih sajmova hrane i pića na kojem poznati proizvođači i distributeri predstavljaju najnovije proizvode svjetske prehrambene industrije. Više informacija o samom sajmu možete naći na www.alimentaria-bcn.com.
Figueras & Girona: Figueras – rodno mjesto jednog od najpoznatijeg španjolskog umjetnika Salvadora Dalija u kojem se nalazi i njegov istoimeni muzej (uključena ulaznica), koji je nakon Muzeja Prado u Madridu najposjećeniji muzej u cijeloj Španjolskoj. U nastavku, odlazak do Girone, jednog od najljepših katalonskih srednjovjekovnih gradova. Šetnja Ramblom uz rijeku Onyar do središta grada: katedrala i Židovska četvrt. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak prema Barceloni. Noćenje.
5. dan, četvrtak BARCELONA – ZAGREB
Nakon doručka predlažemo posjet trgovačkom centru Maremagnum s mnogobrojnim trgovinama, barovima i restoranima ili pak obližnjem Akvariju, jednom od zasigurno najboljih i najvećih u Europi. Oko 15.00h prijevoz od hotela do zračne luke. Prijava na direktan let Croatia Airlinesa, na liniji OU 375 u 18.20h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 20.20h. Završetak programa.


Cijena aranžmana po osobi za prijave do 16.04.2016.: 3.490 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.690 kn

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn

Cijena uključuje:
− povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba (ekonomska klasa) do Barcelone,
− smještaj u hotelu Rialto 3* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
− boravišnu/turističku pristojbu,
− transfer od/do zračne luke u Barceloni,
− razglede prema programu (panoramski razgled autobusom 2 dan i razgled uz lokalnog vodiča 3. dan.);
− ulaznicu i rezervaciju za Park Guell;
− pratitelja iz Zagreba,
− pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama (obavezna doplata 990 kn), doplatu za jednokrevetnu sobu od 990 kn, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje (osim gore navedenog), karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučamo).

ogućnost doplate za polaske iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra (na upit): 370 kn po osobi + pristojbe zračnih luka

Popusti: Dijete 2-11,99 godina na trećem ležaju: 500 kn
                Odrasla osoba na trećem ležaju: 150 kn

Fakultativna ponuda (plaćanje prilikom prijave):
− Flamenco večera & show u Palacio del Flamenco (jelovnik: paella s plodovima mora, salata, princes krafne s čokoladom, čaša Sangrie ili vina, voda): 390 kn
− Cjelodnevni izlet Figueras & Girona: 550 kn (minimum prijavljenih putnika 10)
– uključen prijevoz autobusom i ulaznica za Muzej Dali

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi :
Sagrada Familia: 15 Eur
Poble Espanol: odrasli 12 Eur, dijete 4-12 godina 7 Eur
Aquarium: odrasli 20 Eur, dijete 5-10 godina 15 Eur, dijete 3-4 godine 7 Eur
Muzej Picasso: zbirka 11 Eur, zbirka & privremena izložba 14 Eur
Casa Batllo: odrasli 22,50 Eur, dijete 7-18 godina 19,50 Eur
Casa Mila/La Pedrera: odrasli 20,50 Eur, dijete 7-12 godina 10,25 Eur
Camp Nou Experience: odrasli 23 Eur, dijete 6-13 godina 17 Eur
Metro karta: jednodnevna 7,60 Eur; jedan smjer 2,15 Eur.

RED LETENJA:
OU 374 ZAG BCN 15:20 17:30
OU 375 BCN ZAG 18:20 20:20

Napomene:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2016. i mogu biti podložne promjeni.
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

 

Rezervacija putovanja: info@pekarskiglasnik.com, 098/612-857

 

Related Posts