ZLATNI ORAH – Slatina 2023.: 5. Međunarodno natjecanje slastičara, 04.03.2023.

by Pekarski Glasnik


U organizaciji Udruge kuhara i slastičara grada Slatine te suorganizaciji Grada Slatine i Turističke zajednica grada, a pod generalnim pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije te stručnim pokroviteljstvom Hrvatskog kuharskog saveza i zlatnim pokroviteljstvom tvrtke Podravka, 04. ožujka 2023. godine, u Pustari Višnjica pokraj Slatine, održat će se 5. Međunarodno natjecanje slastičara ''Zlatni Orah''.

Uz promociju tradicionalnih slavonskih slastica, sudionici iz drugih zemalja pokazat će slastičarske majstorije krajeva iz kojih dolaze. Na 5. Zlatnom orahu gostovat će vrhunski slastičari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Mađarske koji će prenijeti svoja iskustva i recepte domaćim kuharima, a posebno mladima slastičarima, učenicima strukovnih škola.
Program dosadašnje četiri manifestacije Zlatni Orah koje su održane 2013., 2016., 2017. i 2019.. godine pokazali su se posjećenim, kvalitetnim i korisnim, a 5. Zlatni Orah bit će obogaćen novim sadržajima, idejama i događanjima. U planu su seminari i radionice za učenike-kuhare, mini glazbeni koncerti te mnogi drugi atraktivni i zabavni sadržaji.  

Natjecanje slastičara profesionalaca i učenika srednjih strukovnih škola

Natjecanje slastičara profesionalaca i učenika srednjih strukovnih škola je zamišljeno u pripremi svečane torte s glavnom namirnicom ''orah'' kao prepoznatljivim voćem našeg kraja.
Posebno važan dio je onaj posvećen učenicima srednjih strukovnih škola kojima želimo dati prigodu da se pokažu pred profesionalcima i stručnim povjerenstvom koje će činiti eminentna imena hrvatskog i bosansko-hercegovačkog slastičarstva, članovi Svjetske kuharske organizacije WACHS te masterchef Slovenije Alma Rekič.

Treba svakako dodati da će svečanu večeru svojim specijalitetima, uveličati, restorani i hoteli iz Slavonije i Podravine prezentirajući karakteristična i tradicionalna jela svojih podneblja.      

Vrijeme održavanja natjecanje: od 10:00h do 17:00 h, svečana večera i proglašenje pobjednika: 20:00 h
Kategorije natjecanja: slastičari profesionalci, učenici srednjih strukovnih škola
 

Related Posts