Torte od stiropora – praktičan i isplativ trend

by Pekarski Glasnik

„Cake dummy“ ili „cake drum“ odnosno stiropor torte iznimno su popularan trend u svijetu, a njihova praktičnost, isplativost i utjecaj na konačni dojam klijenta čine ih sve popularnijim i među slastičarima u Hrvatskoj. Svi slastičari znaju da je način na koji će prezentirati svoje umijeće i ponudu vrlo važan, a kako bi nadmašili konkurenciju potrebno je uvijek biti maštovitiji i originalniji. U tom zadatku stiropor torte mogu biti od velike pomoći. Pročitajte, stoga, za što se sve i kako koriste stiropor torte, koje su prednosti njihove upotrebe te saznajte njihove karakteristike (veličine, oblike, cijene).

dummy slika 2


DEKORACIJA IZLOGA, ŠTANDOVA, IZLOŽBENIH PROSTORA
Svatko tko prošeće Londonom i uđe u cake gallery shop, shvatit će da su stiropr torte svjetski trend. Takvih prostora u Londonu ima jako puno i zapravo predstavljaju slastičarske umjetničke galerije u kojima se dekorirane stiropor torte izlažu poput vrhunskih umjetničkih djela. Klijenti mogu razgledati torte različitih boja, oblika i tehnika dekoriranja te odabrati onu koja im najviše odgovara. Ovaj način prezentacije toliko je popularan u Europi i Americi da su se neki proizvođači, zbog potražnje, specijalizirali samo za proizvodnju torti od stiropora.
Obložena jestivom masom i dekorirana kao prava torta, stiropor torta može poslužiti kao prezentacijska torta koju pokazujete klijentu, može biti dio vizualnog dojma u izlogu slastičarnice ili pak na štandovima specijaliziranih sajmova. Jednom ukrašenu tortu moguće je uskladištiti i koristiti ponovo što je vrlo važno u današnje vrijeme kad je svaki trošak vrlo bitan.

SVADBENE TORTE

dummy slika 3

Kad su u pitanju svadbene torte, kombinacija najvišeg kata napravljenog od biskvita i kreme te donjih katova identično ukrašenih, ali napravljenih od stiropora, donosi puno prednosti.
Na taj način, mladenci mogu dobiti veliku tortu iz snova čak ako se radi i o vjenčanju s manjim brojem uzvanika.
S obzirom na to da svi katovi više nisu napravljeni od biskvita, on ne treba biti „težak/čvrst“ kao do sada kako bi torta zadržala formu, pa se izbor biskvita, a time i okusa uvelike povećava na zadovoljstvo klijenata.
S obzirom na važnost vizualnog dojma, korištenjem stiropor torti tanjuri s tim najvažnijim desertom svadbene svečanosti, izgledat će uredno i reprezentativno – kao iz magazina. Kako? Vrlo jednostavno. Nakon što mladenci odrežu prve kriške s najvišeg, pravog kata, a donji dio ostaje netaknut, konobari dovoze ostatak prave torte na kolicima. Režući pravilno velike četvrtaste površine serviraju gostima lijepe i skladne tanjure koji se savršeno uklapaju u dekoraciju stola, ali i pružaju potpuno uživanje u slastici.
Hoteli, a i poneke slastičarnice koriste svoju galeriju torti od stiropora kako bi pri dogovoru o izgledu svadbene torte klijentima dočarali maštovitost svoje ponude i olakšali im izbor. Torte prezentirane na taj način puno su dojmljivije od onih predstavljenih samo na fotografiji koja se nalazi u brošuri, letku ili na web stranicama, a s obzirom na višekratno korištenje itekako su isplative.

dummy slika 4 djeca

VESELA AKTIVNOST ZA DJECU
Stiropor torte najčešće naručuju slastičari, ali narudžbe stižu i iz dječjih vrtića i igraonica. Djeca vole rođendane, svoje i svojih prijatelja, vole šarene torte s omiljenim likovima, vole ukrašavati, a vole se i igrati proslave rođendana. Torta od stiropora, kolaž, škare i ljepilo, plastelin i sve drugo čega se male glave sjete i zabava ukrašavanja može početi, a mašta se razmahati. Iako se ne može pojesti, tako ukrašena torta trajna je igračka pomoću koje se uvijek iznova može organizirati rođendanska proslava, a neki budući slastičari i majstori slatkih dekoracija mogu od malih nogu razvijati svoj talent.

dummy slika 5 vjezbanje


IDEALNE ZA VJEŽBANJE DEKORIRANJA
Od oblaganja torti ticino masom do ukrašavanja šlagom, stiropor torte su odlično rješenje za vježbanje tehnika dekoriranja. Savršena tehnika stječe se upornom praksom, a s obzirom na to da su prave torte preskupe da bi se na njima vježbalo, stirpor torte su puno praktičnije i povoljnije rješenje.

dummymix5 web 1


KARAKTERISTIKE I CIJENE
Stirpor torte moguće je nabaviti u mnogim oblicima, no najčešće su okrugle, kvadratne, osmerokutne, šesterokutne i kose, a vrlo su popularne i one u obliku srca. Visine se kreću od 100 mm do 150 mm, a promjeri od 20 do 47 mm. Cijene torti od nekoliko katova kreću se od 150 do 315 kn. Ukoliko Vas zanimaju detaljnije informacije i cijene, pogledajte ih ovdje ili nas slobodno kontaktirajte na info@pekarskiglasnik.com

Related Posts