sadaharo IMG 0828 1

 

zeljko slika

Bienvenue!
Ovo je moja prva Slatka razglednica iz šarmantnog Pariza, prijestolnice dobrih slastičarnica i restorana (toliko dobrih da moraju zakonom regulirati količinu otvorenih slastičarnica po broju stanovnika!):
Prvo ćemo malo o meni da znate tko vam piše. Znam, to je malo dosadni dio, ali, ne brinite poslije slijedi onaj zanimljiviji – upoznavanje sa čarobnim svijetom pariških slastica.Ja sam Željko Dodik, slastičar iz Zagreba s podosta iskustva koje sam stjecao radeći u zagrebačkim slastičarnicama. Nakon Zagreba, uslijedio je novi izazov, a to je studiranje na poznatom pariškom Le Cordon Bleu. Ako nisam na nastavi gdje radimo divne kreacije od torti i raznih kolača ili u svom “le petit” stanu, onda obilazim slastičarnice i tražim nove tehnike i ideje koje ću od sada dijeliti s vama.

Počet ću sa svojom omiljenom slastičarnicom. Stvarno ju obožavam i trudim se ne ići toliko često ali opet ne mogu odoljeti. Želi li netko želi pogoditi o kojoj se radi? Itko ? Ne znate? Ako ste mislili Laduree ili Pierre Herrme, u krivu ste. Posjetiti ćemo i njih ali jedan drugi dan. Radi se o slastičarnici Sadaharo Aoki.

sadaharo aoki IMG 0822

Čudnog li imena za parišku slastičarnu zar ne? Radi se zapravo o kreativnom slastičaru Sadaharo Aoki koji je spojio japanske okuse sa francuskom tehnikom izrade kolača. Spoj matcha zelenog čaja, sezama, yuzu citrusa, wasabia, crvenog graha stvarno je osvježenje među francuskim tradicionalnim kolačima.

Donosim vam malo ugođaja iz slastičarnice:

sadaharo aoki IMG 0823   sadaharo aoki IMG 0824 1
 sadaharo IMG 0825 1  sadaharo IMG 0827
sadaharo IMG 0829 sadaharo IMG 0828

Ono što mi je privuklo pažnju su Chocoron. Macaron presvučen u čokoladu. Izvana izgleda kao malo veća pralina, a iznutra sočan macaron s prefinom kremom.

sadaharo IMG 0828 1

Na sreću, u slastičarnice nikad ne idem sam (tko bi pojeo toliko slatkoga!) nego uvijek vodim svoje drage prijateljice iz škole da mi pomognu u degustiranju.

Za našim stolom uvijek će te naći naše klasične krivce:

Matcha eclair, klasičan eclair punjen sa slastičarskom kremom u koju je dodan matcha zeleni čaj.

sadaharo IMG 0832

Zatim matcha rolada za kojom se uvijek trgamo jer je pre dobra, na jednu ruku ništa posebno, ali na drugu opet dobra, lagana i osvježavajuća. Sastoji se od klasičnog biskvita s Matcha čajem i Chantilly kreme.
sadaharo IMG 0833

sadaharo IMG 0837   sadaharo IMG 0831 1
 sadaharo IMG 0830  sadaharo IMG 0835

…i nakon toga expermentiramo…:)

Posjetite li Pariz, ne propustite Sadaharo Aoki. Nadam se da će vas oduševiti jednako kao i mene, a sada vas napuštam do sljedeće razglednice…

Related Posts