Predstavljena knjiga recepata: Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom

by Pekarski Glasnik

40 slasnih i slatkih recepata predstavljeno je na „Slatkom putovanju Virovitičko-podravskom županijom“ u režiji gastronomskih zvijezda Sanje Mijac i Sandre Jadek

Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom nastavak je gastro putovanja koje je započelo 2015. godine knjigom slanih recepata Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom.  Ovaj put čitatelji se upuštaju u otkrivanje slatkih staza ovoga kraja.
Dugogodišnja proizvodnja šećera i meda davno su Virovitičko-podravskoj županiji dali epitet najslađe županije. Ovaj naziv opravdavaju i slasne kreacije koje se nalaze u kuharici koju potpisuje urednički dvojac Jasna Abramović, pročelnica Ureda župana i Sanja Sudar, voditeljica Hotela Kurija Janković.
Knjiga je to koja predstavlja 40 sjajnih recepata u režiji najpoznatije food blogerice “Domaćice” Sanje Mijac i hrvatske slastičarske reprezentativke Sandre Jadek.


Kuharica je predstavljena u Hotelu Kurija Janković u čijoj će se suvenirnici uskoro moći i kupiti. Spajanjem modernog i tradicionalnog gastro svijeta dobiven je tako jedinstven suvenir koji će svojim slatkim okusima razveseliti svačije nepce.

U njoj možete pronaći razne slastice poput dizanica, torte od sira, kuglica od lješnjaka, punjenih čupavaca, torte s pekmezom, brze baklave bez kora, kuglofa od mrkve i naranče ili zobenih palačinki. Za sve sudionike projekta ova knjiga je puno više od samih recepata. Ona sadrži tradiciju slavonsko-podravskog kraja i bogatstvo lokalnih namirnica kao što su med, lješnjaci, orasi, jabuka, bundeva i kesten, a koje su predstavljene kroz moderan food styling i vrhusku fotografiju.

Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom možete prolistati ovdje…

Related Posts