OTVORENI NAUTIKA I HOTEL&GASTROTEH

by Pekarski Glasnik

 

OTVORENI NAUTIKA I HOTEL&GASTROTEH

Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni jubilarni 25. sajam Nautike i 8. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija Hotel&Gastroteh.

Uz pjesmu klape Cambi u svečanom ozračju Kongresne dvorane Zagrebačkog velesajma sajmove je svečano otvorio gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo izvrsnost hrvatske brodogradnje, sajmovanja i turističkih potencijala. Pozvao je sve da dođu posjetiti sajmove u idućih par dana naglasivši kako je za  posjetitelje pripremljen bogat popratni sadržaj kao što su brojne promocije i  degustacije te prezentacija 10 najboljih hrvatskih kuhara na natjecanju CRO TOP 10 i besplatan parking oko velesajma.

„Zagrebački sajam nautike jedini je kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj, a  očituje se u poslovnoj profiliranosti koji su mnogi izlagači prepoznali kao nezaobilazno mjesto prezentacije plovila i ostalih proizvoda. Posebno smo ponosni na bogatu ponudu domaćih brodograditelja pa i ove godine brojna plovila iz hrvatskih škverova plove prema paviljonima Zagrebačkog velesajma. Nit vodilja Zagrebačkog sajma nautike je „Ploviti, otkrivati, živjeti“, a  njegovu raskošnu ponudu doći će razgledati više od 25.000 posjetitelja. Uz sajam Nautika održava se i HOTEL&GASTROTEH, 8. međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija. Spajanjem sajmova Nautika i Hotel&Gastroteh u jedan termin dobili smo zaokruženu cjelinu hrvatske nautičke ponude i enogastronomije. Na jednom mjestu povezujemo sve proizvođače, distributere i izlagače koji kroz nautiku i gastronomiju mogu unaprijediti hrvatsku turističku ponudu“, rekla je na otvorenju voditeljica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Sajmovi traju do nedjelje, 21. veljače. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna.

 

 

Related Posts