IBA 2015.: Pekari u lovu na zlatnu medalju

by Pekarski Glasnik

Hrvatsku predstavljaju: Damir Kregar i Renata Kruhan

Za pekare diljem svijeta, iba je popularna kao i Liga prvaka u svijetu sporta. Oko 70.000 stručnih posjetitelja sa svih kontinenata očekuje se na ovogodišnjem međunarodnom sajmu pekarstva, slastičarstva i grickalica koji se održava od 12. – 17. rujna 2015. u Münchenu
Među tim posjetiteljima će biti najbolji svjetski pekari koji će se natjecati za zlatnu medalju na iba-UIBC-CUP-u.Peru, Francuska, Nizozemska, USA, Kina, Mađarska, Španjolska, Hrvatska, Rusija, Danska, Japan i Njemačka – su ovogodišnji natjecatelji na iba-UIBC- CUP-u. Na ovom međunarodnom natjecanju, pekari iz 12 zemalja u timovima po dvije osobe pokušat će osvojiti zlatnu medalju. Ovakvo natjecanje se održava svake tri godine na sajmu iba i smatra se profesionalnim priznanjem od strane struke iz cijeloga svijeta.

iba cup

Natjecanje će se održati od 12. – 14. rujna 2015. Četiri tima po danu će se natjecati u prozirnim pekarama u izlagačkom paviljonu B3.
Tema ovogodišnjeg iba kupa je „cirkus“ i biti će svakako zanimljivo vidjeti razne interpretacije pojedinih sudionika. Između ostalog, natjecatelji će morati pripremiti razne vrste kruha, male slastice, slastice za tulume, danske slastice, ali i izložiti napravljeni uradak. Osim gotovog proizvoda, ocjenjivat će se i prezentacija i predstavljanje istog. Na kraju, najbolji pekari će imati priliku oduševiti publiku svojim vještinama.

iba uibc cup
Sve četiri pekare imaju sličnu opremljenost. Peći, pribor, strojevi, kao i sirovine biti će jednake za sve sudionike. Natjecatelji imaju slobodu da izaberu svoje recepte, dizajne i metode pripreme. Sva tri dana natjecanje će početi jedan sat prije otvaranja sajma, dakle u 8:30, a završiti će u 16:00 sati.
Međunarodni žiri koji se sastoji od Günther Koerffer-a (Švedska), Erwin Heftberger-a (Austrija), Werner Hürlimann-a (Švicarska), Franz Schuster-a (Italija) i Wolfgang Schäfer-a (Njemačka) će ocjenjivati uratke natjecatelja. Ukupni pobjednik biti će nagrađen trećeg dana, ponedjeljak 14. rujna u 17:30 sati na iba forumu u izložbenom paviljonu B3.

Datumi natjecanja:

Subota, 12. rujna 2015.: Peru, Francuska, Nizozemska, USA
Nedjelja, 13. rujna 2015.: Kina, Mađarska, Španjolska, Hrvatska
Ponedjeljak, 14. rujna 2015.: Rusija, Danska, Japan, Njemačka

Natjecatelji:
Njemačka: Felix Remmele, Mark Mundri
Francuska: Baptiste Guery, Antoine Lenaff
Nizozemska: Tim Boers, Kris Huysman
USA: Katie Vanek, Ashley Nichols
Španjolska: Josep Pascual Aguilera, José Roldán Triviño
Hrvatska: Damir Kregar, Renata Kruhan
Rusija: Anna Gribanova, Elena Savenkova
Danska: Eva Jorgensen, Dan Christensen
Japan: Noritoshi Shibuya, Hirokazu Asai
Peru: Biti će predstavljen (TBA)
Kina: Tang Jianbo, Liao Jinzhong
Mađarska: Roland Tukacs, Zoltan Tako


Related Posts