Gastro putovanja Virovitičko-podravskom županijom

by Pekarski Glasnik

gastroPutovanjeVirovitPodrZupanijom 2015 2

 

Poštovani

pozivamo Vas na predstavljanje knjige

Gastro putovanja

Virovitičko-podravskom županijom

u petak 4. rujna 2015. godine, u restoranu “Škola” (Matije Gupca 78, Virovitica)

“Ova knjiga je mnogo više od samih receptura, ona je poput mape u koju je satkana tradicija i kultura življenja jednog kraja. U ovim receptima kriju se proživljena sjećanja i mirisi prošlosti koje su nam prenjele naše mame, bake i prabake. Ovo je knjiga koja u sebi čuva vječnost.”

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do 3. rujna na e-mail: ured.zupana@vpz.hr.

Župan
Virovotičko-podravske županije
Tomislav Tolušić


O knjizi i autorima:
Kuharica “Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom” projekt je Virovitičko-podravske županije s ciljem promoviranja vrijednosti jednog kraja poznatog po svojoj bogatoj gastronomskoj tradiciji.
Ova kuharica specifična je po tome što spaja tradicionalne s onim restoranskim, do sada strogo čuvanim recepturama. U kuharici „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom“ pronaći ćete razne domaće specijalitete poput kašnjaka, prgica i supite, ali i recepte karakteristične za određena područja Županije, kao što su sablja grofa Jankovića, podravski zeleni mlinci, kruh s koprivom te krempita od batata.
Lješnjaci, gljive, paprika i jabuke su samo neke od namirnica kojima se Virovitičko-podravska županija diči i koje su pronašle mjesto unutar ovog „blaga“ koje će od subote, 5. rujna svima biti dostupno za download.
Na projektu je, uz restoran Višnjica, Zlatni Klas Otrovanec, Ribičku klet, Planinarski dom Jankovac i Udrugu kuhara Grada Orahovice, radila i Sanja Mijac, poznatija kao Domaćica.
Za sudionike projekta ova je kuharica mnogo više od samih receptura, oblikovali su ju poput mape u koju su utkali tradiciju i kulturu življenja jednonoga kraja. U receptima se kriju proživljena sjećanja i mirisi prošlosti koje su im prenijele njihove majke, bake i prabake.
U petak, 4.rujna u 19:00 sati,  kuharica „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom“ obradovat će vas pričama, jelima i fotografijama koje u sebi čuvaju vječnost. Kako biste i vi bili dio čuvara tradicije, pozivamo vas da isprobate ove recepte i razveselite svoje ukućane.

Domaćica
Sanja Mijac autorica je bloga Domaćica, kojeg danas prati veliki broj posjetitelja u potrazi za jednostavnim i finim receptima. Domaćica je ujedno i online riznica recepata koje Sanja misli  da treba sačuvati od zaborava. Ljubiteljica je domaćih recepata i naša tradicionalna kuhinja jedna joj je od najdražih. Kuhati je počela u svojim ranim dvadesetima i priznaje kako je kuhanjem  vratila svoju kreativnost i zaigranost koju s odrastanjem čovjek pomalo gubi. Hobi joj se pretvorio u način života u kojem svakodnevno razmišlja o novim kombinacijama i brzo i fino kreacijama.


 

Related Posts