CRO TOP 10 – Zlatko Novak najbolji od najboljih

by Pekarski Glasnik

CRO TOP 10 – Zlatko Novak najbolji od najboljih

Cjelodnevno kulinarsko natjecanje, održano u dva kruga, iznjedrilo je i ovogodišnjeg pobjednika. Najbolji od najboljih, dobitnik prijelazne skulpture CRO TOP 10 je Zlatko Novak iz varaždinskog restorana Bedem. Na natjecanju CRO TOP 10 sudjelovalo je 10 najboljih kuhara po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za 2016. godinu. Natjecanje je pozivno, a svoj poziv sudionici su zaslužili natječući se na Hrvatskom kuharskom kupu, Državnom kuharskom prvenstvu i međunarodnim natjecanjima pod okriljem WACS-a (Svjetsko udruženje kuhara) u prošloj godini.
Od 10 do 18,30 sati desetoro najboljih hrvatskih kuhara borilo se za titulu najboljeg, pripremajući raznovrsna jela, a osnovna zadana namirnica u kvalifikacijskom dijelu natjecanja bio je svinjski file. Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji pripremili svoja jela, stručni ocjenjivački sud je bodovao i prokomentirao njihove radove, a troje najboljih ušla su u finale. Uistinu uzbudljiva borba se odvijala u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma.
Zlatko Novak je u kvalifikacijama podijelio prvo mjesto sa mladom kuharicom Ana-Marijom Stanković koja radi u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, a iza njih sa samo tri boda zaostatka vrebala je Rozalija Neralić iz zagrebačkog restorana Cvjetno, Studentski centar. Zlatko je u finalu zadržao prednost pred Rozalijom dok je Ana-Maria ipak platila danak neiskustvu te završila na trećem mjestu.
Finalisti su pripremali glavno jelo od orade i desert, s namirnicama koje su im zadane tek neposredno prije početka natjecanja. Pobjedničku prijelaznu skulpturu i vrijedne sponzorske i novčane nagrade uručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji već dugi niz godina prati i podržava rad Hrvatskog kuharskog saveza.
CRO TOP 10 natjecanje šlag je na torti petodnevne manifestacije Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu sajmova Nautike i Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom Velesajmu. U pet dana manifestacije posjetitelji su mogli razmaziti svoja nepca tradicionalnim, slatkim i slanim jelima Zagrebačke, Varaždinske, Ličko-senjske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko kninske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Kuhari iz spomenutih županija potrudili su se da nitko ne ostane gladan, a posjetitelji su kući mogli ponijeti recepte i vrijedne kuharske savjete iz prve ruke.
Poslastica trećeg dana manifestacije bilo je amatersko natjecanje u ukrašavanju Dolcela torti u kojima su sudjelovali posjetitelji sajma. Oni su uz pomoć profesionalnih slastičarki ukrašavali već unaprijed pripremljene torte. Kako se ocjenjivači nisu mogli odlučiti koja je najljepše dekorirana zaključili su da su svi natjecatelji zaslužili nagradu te su kućama ponijeli tortu koju su sami i ukrasili.

 

Rezultati kuharskog natjecanja CRO TOP 10:

Kvalifikacije – glavno jelo
1.    Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin    
2.    Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci    
3.    Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb    
4.    Marija Bošnjak, U.K. Vukovarsko – srijemske županije    
5.    Dino Bebić, Dogus Marina hoteli; D-Resort, Šibenik    
6.    Ante Ojdanić, Hotel Cornaro, Split    
7.    Tihomir Krijan, Hotel Art, Sedis d.o.o., Slavonski Brod    
8.    Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin    
9.    Anđelko Ledić, Krčma Zlatni lug, Alles d.o.o., Požega    

 

Finale – glavno jelo
1    Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb    
2    Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin    
3    Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci    
 
Finale – desert

1    Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin    
2    Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb    
3    Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci    
  
Ukupni poredak
1    Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin    
2    Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb    
3    Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci    
4    Marija Bošnjak, U.K. Vukovarsko – srijemske županije    
5    Dino Bebić, Dogus Marina hoteli; D-Resort, Šibenik    
6    Ante Ojdanić, Hotel Cornaro, Split    
7    Tihomir Krijan, Hotel Art, Sedis d.o.o., Slavonski Brod    
8    Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin    
9    Anđelko Ledić, Krčma Zlatni lug, Alles d.o.o., Požega    
 

Related Posts