“Zlatni orah” 6. međunarodno natjecanje slastičara, 02.03.2024., Pustara Višnjica

by Pekarski Glasnik


Udruga kuhara i slastičara grada Slatine i ove godine organizira najveće slastičarsko natjecanje u Hrvatskoj- “Zlatni Orah”.


“Zlatni orah” 6. međunarodno natjecanje slastičara održat će se 02.03.2024. u Pustari Višnjica.


Pripreme su već u punom jeku, prijave su u tijeku, a po sadašnjim saznanjima natjecanje će biti još brojnije i jače nego prošle godine.
 

I ove godine u natjecanju će sudjelovati slastičari profesionalci i učenici srednjih strukovnih škola.
Zadatak za slastičare profesionalce bit će izrada torte od oraha, a učenici srednjih strukovnih škola imat će zadatak napraviti slasticu pod nazivom žarbo kolač.
Kod profesionalaca imamo i novu kategoriju, a to je artristika-skulptura, izrada skulptura od šećerne mase, čokolade i maslaca i drugih sastojaka.

 

Stručna ocjenjivačka povjerenstva će tradicionalno biti najveća imena gastronomije Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije
 

Uz natjecanje na ovom događanju će biti i niz drugih sadržaja od kojih izdvajamo svečanu večeru na kojoj će se i ove godine predstaviti veliki broj restorana Slavonije i Baranje sa svojim specijalitetima i posebnostima, a uz njih svoje će delicije predstaviti majstori kuhače iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Related Posts