Taste and travel festival, Zadar, 24.-26.08.2017.

by Pekarski Glasnik

PREDSTAVLJENI NOVITETI TASTE AND TRAVEL FESTIVALA


Taste and Travel festival 2017, kojeg su pokrenula četiri mlada hrvatska studenta, u zadarskom Arsenalu predstavio je novitete koji nas od 24. do 26. kolovoza 2017. očekuju u Zadru. Ovaj festival, iako osmišljen od strane vrlo mladih ljudi, pokazao se kao idealna platforma za razvoj studentskih ideja. Novitet ovogodišnjeg Taste and Travela je E@t konferencija koja će predstaviti inovacije u prehrambenoj industriji.
''Ove godine na Taste and Travel festivalu očekuje nas E@t konferencija na temu Food in the Digital Age, gdje će se govoriti o novitetima u prehrambenoj industriji. Prolazit će se teme poput food waste, 3D printera, blockchain tehnologija dakle svih tehnologija vezanih uz hranu koje su sada u fazi razvoja ili će uskoro biti u fazi komercijalizacije. Cilj konferencije povezati je mlade poduzetnike s istraživačkim centrima i s velikim igračima u prehrambenoj industriji kako bi se što lakše odvažili na neki svoj poduzetnički poduhvat!''- izjavio je Karlo Vulin, jedan od organizatora Taste and Travel festivala.
Po prvi puta u Hrvatskoj, ova će konferencija ugostiti neke od najvažnijih svjetskih mladih, utjecajnih ljudi iz područja prehrambene industrije, a koji će sudionicima konferencije i javnosti predstaviti svoj rad. Konferencija će se održati u zadarskom Arsenalu. Kotizacija za E@t konferenciju može se uplatiti u sustavu Entrio.hr.


Sajam Proizvodi hrvatskog sela okupit će najznačajnije OPG-ove s područja zadarske županije i ostalih hrvatskih regija, a trajat će tokom cijelog tjedna održavanja festivala. ''Na Sajmu proizvoda hrvatskog sela moći ćete kupiti tradicijske proizvode više od 35 izlagača koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske!''- izjavio je Jakov Kolega, jedan od organizatora festivala.


Već tradicionalni Craft beer festival ponudit će više od 50 vrsti craft piva od kojih su mnoge noviteti na tržištu koje se razvija iz dana u dan. U sklopu tog dijela festivala na zadarskoj rivi održat će se i bogat zabavni program koji traje svaku večer od četvrtka do subote, a nastupit će popularni hrvatski rock bandovi. ''Na Craft Beer festivalu očekujemo preko 20 mikropivovara gdje ćete moći kušati više od 50 vrsta i stilova zanatske pive!''-zaključio je Jakov Kolega.

Taste and Travel održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a generalni partner festivala je HEP. Konferenciju E@t kao i ostale dijelove festivala pomogli su Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d. te Hrvatska gospodarska komora. Podršku su dali Grad Zadar i Turistička zajednica Grada, Jagermeister i hostel Forum.

 

Taste and Travel festival nastao je 2014. u organizaciji Kluba zadarskih studenata i Hrvatske udruge mladih, a kasnije im se pridružuje udruga studenata Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu Probion i udruga . Taste and Travel  se tako pretvorio u vodeći gastro – turistički događaj koji se već tradicionalno odvija krajem ljeta. Ove godine očekuju se tisuće posjetitelja, predavača i mladih inovatora.


Više informacija na www.tasteandtravel.hr…

 

Related Posts