Statika slatkog: Šlag u Orisu, 15.-17.12.2022.

by Pekarski Glasnik

 

Izložba Ive Erić „Statika slatkog: Šlag u Orisu“ otvara se u četvrtak, 15.12.2022. u 19 sati u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3, Zagreb).
Izložba torti i slastica održat će se u predblagdanskom razdoblju od 15. do 17.12. te označiti prvu takve vrste na ovim prostorima.
Cilj izložbe je predstaviti torte kao jestiva umjetnička djela, otvoriti potpuno novi vidik i pogled na slastičarstvo i pokazati novi medij koji će naći svoje mjesto u umjetnosti.
Na izložbi će se moći pogledati modeli torti raznih oblika, veličina i tehnika dekoriranja, koje će biti predstavljene kao skulpture u prostoru, zaviriti u njihove presjeke i unutrašnjost te ih okusiti. Uz same torte, bit će izložene i fotografije autorice Marije Laća koje dokumentiraju proces izrade izloženih torti.
Otvorenje 15.12. zamišljeno je kao centralni događaj trodnevne izložbe na kojem će se moći probati izložene torte u nekoliko okusa, rastaviti i okusiti instalacija od 200 macaronsa, kao i druge slastice autorice uz druženje i piće.
O autorici:
Iva Erić je diplomirana arhitektica, poduzetnica i vlasnica tvrtke Šlag na kraju koja se bavi izradom visoko personaliziranih umjetničkih torti i sitnih slastica.
Šlag na kraju je kreativni projekt koji je započeo 2018. godine iz ljubavi prema slasticama i željom za dovođenjem nečeg novog i neobičnog na tržište, a od tada pomiče granice u slastičarstvu stvaranjem vizualno posebnih i izazovnih slatkih jela.

Related Posts