Predstavljena kuharica „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom”

by Pekarski Glasnik

Predstavljena kuharica „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom”

Na gastro druženju u virovitičkom restoranu Škola, u petak 04.09.2015., povodom predstavljanja kuharice tradicionalnih recepata otkrivene su slatke i slane tajne Virovitičko-podravske županije i njenih najpoznatijih restorana. U kuharici „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom“ pronaći ćete razne domaće tradicionalne specijalitete poput kašnjaka, prgica, granadir marša, dizanice i supite, ali i recepte karakteristične za određena područja županije, kao što su sablja grofa Jankovića, podravski zeleni mlinci, kruh s koprivom te krempita od batata.

gastro putovanjeMT8 7498 gastro putovanjeMT8 7499

 

Kuharicu su osmislili djelatnici Virovitičko-podravske županije, a koja je uz pomoć Sanje Mijac i Matije Turkalja pretvorena u vrhunski gastro uradak tradicionalnih hrvatskih recepata. Osim samog promicanja vrijednosti jednog kraja, cilj projekta je i da čitatelji preko recepata i fotografija osjete toplinu, okuse i mirise slavonskog i podravskog stola.

gastro putovanjeMT8 7548

Ovom gastro druženju nazočili su župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić, njegova zamjenica Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te brojni drugi uzvanici.
„Uvjerena sam kako će ova kuharica naći mjesto na mnogim kuhinjskim policama, ali i zbog svoje vrhunske kvalitete poslužiti kao unikatan suvenir s područja Virovitičko-podravske županije. Ovim putem htjela bih se zahvaliti svim restoranima koji su sudjelovali u izradi kuharice te se nadam da će ona poslužiti i za promociju njih samih, ali i kompletne gastro ponude naše županije“, istaknula je pročelnica Ureda župana Jasna Abramović.

gastro putovanjeMT8 7578 gastro putovanjeMT8 8173

gastro putovanjeMT8 8175 gastro putovanjeMT8 8176

U izradi kuharice sudjelovali su restorani Zlatni Klas Otrovanec, Višnjica, Ribička klet iz Križnice, Planinarski dom Jankovac i Udruga kuhara Grada Orahovice. Za fotografiju su bili zaduženi Matija Turkalj i Sanja Mijac, poznata kao i autorica bloga Domaćica, stilistica za hranu bila je Sanja Mijac, dok je dizajn i pripremu odradila agencija Manasteriotti∞Marić.
Na ovo gastro putovanje moći ćete se uputiti nakon 10. rujna, kada će vas kuharica čekati i na internetskoj stranici Virovitičko-podravske županije u online izdanju. (www.vpz.hr)

 

Related Posts