Peslina mala trgovina bezglutenskih proizvoda

by Pekarski Glasnik

Peslina mala trgovina bezglutenskih proizvoda
Zagreb, 29.01.2015

U Zadruzi Pesla, (Ivana Šibla 4, Središće, Novi Zagreb), službeno je otvorena PESLINA MALA TRGOVINA bezglutenskih proizvoda pekare Kroasana Opaija.

pesla trgovina 

kroasana ruza
Ruža Grgurev, direktorica zadruge Pesla, otvorila je trgovinu i naglasila važnost povezivanja i suradnje malih proizvođača, članica zadruge, u plasiranju proizvoda.

kroasana blazenka

Blaženka Matijević vlasnica pekare Kroasana Opaija ukratko je upoznala prisutne o projektu bezglutenskih proizvoda koji su pokrenuli prije dvije godine.  U projekt su ušli motivirani i aktivnostima Udruge oboljelih od celijakije Primorsko – goranske županije. Jedan od dva proizvodna pogona prenamijenili su za asortiman ‘bez glutena’ primijenivši u njemu vrlo visoke standarde za takvu vrstu proizvodnje. Značajnu potporu, dobili su i od Županijskog zavoda za javno zdravstvo koje je sufinanciralo zahtjevno i skupo testiranje proizvoda. Do sada su uspješno razvili 32 proizvoda (nekoliko vrsta bezglutenskih kruhova,  peciva,  keksa  i kolača ) koje već sedam mjeseci plasiraju kupcima na riječko-opatijskom području, a u suradnji sa zadrugom Pesla, koja je preuzela veleprodaju, proizvodi će biti dostupni i na zagrebačkom području. Naglasila je, da je Kroasana prva u Hrvatskoj dobila i certifikat ‘plave markice’ pa svaki njihov proizvod prati deklaracija.
kroasana-rica
Kako bi proizvodi sačuvali vrhunsku kakvoću dok ne dođu do tanjura potrošača pakirani su u biorazgradivu eko ambalažu vlastite proizvodnje Ekopak.
Na kraju se zahvalila zadruzi Pesla na razumijevanju i podršci u razvoju ovog projekta koji je stepenica prema proizvodnji i distribuciji široke palete proizvoda za osobe s posebnim prehrambenim potrebama.

Na otvorenju dućana prezentirana je široka paleta prefinih slanih i slatkih bezglutenskih proizvoda:

kroasana kruh 2

kroasana keksi

kroasana kolaci 2

kroasana torta

   
Kontakt za sve upite vezane za veleprodaju bezglutenskih proizvoda:
Pesla – pekarsko slastičarska zadruga
Ivana Šibla 4, 10020 Zagreb
bezglutena@pesla.hr
www.pesla.hr, facebook
099 550 9676

Related Posts