Pesla: zadruga koja je već 80 godina na usluzi pekarima i slastičarima

by Pekarski Glasnik

Zadruga Pesla organizirala je 17.05.2019. obilježavanje 80. godišnjice postojanja.

              

 
 
Dobrodošlicu svim okupljenim gostima zaželjela je direktorica Pesle gospođa Ruža Grgurev i s ponosom naglasila da je Pesla najstarija hrvatska obrtnička zadruga osnovana prije 80 godina. Osnovalo ju je 23 zadrugara na Osnivačkoj skupštini u Zagrebu 28. veljače 1938. godine.
 

 
Pesla je nastala na temeljima zadružnog udruživanja od strane pekara i slastičara (koje datira još od 1926. godine) da bi služila i pomagala svojim članovima u cilju promicanja pekarske i slastičarske struke. U to vrijeme bila je centar pekarstva za nabavu sirovina za udružene male pekare. Preko osam desetljeća podržava i pomaže savjetima, usmjerava i surađuje s pekarima i slastičarima kako bi izrasli u kvalitetne i cijenjene šegrte, majstore i obrtnike. Danas, pekari po cijeloj Hrvatskoj u svojim temeljima imaju ugrađene Pesline aktivnosti, servise i pomoći koje su im pomogle da postanu ono što jesu. Njihovi djedovi i očevi su svoje obrtničke početke gradili s Peslom, a njihovi sinovi (kćeri) i unuci nastavili do današnjih dana.

Pesla je danas moderna, samofinancirajuća zadruga koja se uspješno razvija i radi s preko 350 kupaca, a sve njene aktivnosti su i dalje podređene funkciji plemenite pekarske i slastičarske struke.

U svojoj bogatoj ponudi Pesla ima široku paletu proizvoda za:

…pa tako i na događanju nije nedostajalo ukusnih slanih i slatkih delicija:
 

Za svoje goste, djelatnici Pesle su pripremili ukusne torte od sirovina iz svoje ponude (biskviti, čokolade, nadjevi, glazure…)

 

   
Događanje je podržao i Lesaffre Adriatic, partner Pesle, i predstavio široku paletu di-go proizvoda za pekarstvo i slastičarstvo (kruhova, peciva i kolača…) uz detaljne informacije svojih djelatnika…


       

Djelatnici Pesle kao dobri domaćini posvetili su se gostima, prenjeli korisne informacije, prokomentirali aktualne teme iz branša. Uz ukusne slane i slatke delicije i ugodnu glazbu svi su se i dobro zabavili ?
 

I na kraju, svi su se zasladili prefinom ferero tortom za 80. godišnjicu, poklon iz Pekare Kralj iz Zeline.

  
Pesla sretno i još puno uspješnih godina 🙂

 

DG

 

Related Posts