Lesaffre Adriatic d.o.o.: di-go pekarski kvasac

by Pekarski Glasnik

di-go svježi pekarski kvasac

ProfilePekarski svježi kvasac po svojim svojstvima u potpunosti odgovara potrebama proizvodnje kruha, peciva, kolača i ostalih proizvoda u suvremenim pekarama i domaćinstvima.
U industrijskim i zanatskim pekarama di-go svježi pekarski kvasac dolazi u komadima od 0,5 i 1 kg.
Pekarski svježi kvasac za domaćinstvo oblikuje se u kockice od 40 g.
Svježi kvasac ima ima visoki udio vlage (oko 70%) i podložan je kvarenju te mora se čuvati na hladnom na temperaturi od 4 do 8°C. Rok trajanja je oko 5 tjedana od dana kada je upakiran.
 
 

di-go instant suhi pekarski kvasac

Profile

Ovaj oblik kvasca ima još jedan stupanj obrade u odnosu na svježi komprimirani kvasac. Ekstrudira se u sitne granule i prolazi kroz komoru za sušenje u kojoj se kroz kvasac upuhuje suhi zrak. Na kraju se dobije kvasac s 95% suhe tvari. Zbog niskog udjela vlage, kvasac je u poluaktivnom stanju i zato može izdržati duži period čuvanja a da ne izgubi na aktivnosti u dizanju tijesta. Kod pakiranja se pojedinačni omoti kvasca vakumiraju kako bi se rok trajnosti produžio na dvije godine. Ovaj se kvasac prodaje u pakiranju od 7 g, vakuum pakiranju 125 g i 500 g.

 

 


Više informacija na:

Lesaffre Adriatic d.o.o.| Prudnička 98, 10291 Prigorje Brdovečko | Tel: +385 1 3349 900 | Fax : +385 1 3397 669 | info.hr@lesaffre.com, www.lesaffre.hr

_____________________________________________________________________________

 

Related Posts