INTERSLAST, Međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva, 11.-12.10.2016., Tuhelj

by Pekarski Glasnik

INTERSLAST – Međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva održat će se 11. i 12.10.2016. u Hotelu Terme, Tuhelj.

Ovaj događaj, u organizaciji novinsko-nakladničkog poduzeća Robinson, koji je već postao tradicionalan u regionalnoj slastičarskoj branši, intenzivira stručno educiranje i informiranje slastičarske branše, te preferira povezivanje grupacije. Stručnih slastičarskih događanja na ovom području je nedovoljno s obzirom na njen značaj. Organizator očekuje da će se okupiti 200-tak slastičara (obrtnika, hotelskih slastičara, slastičara i drugih…).

“Interslast” se sastoji od kongresnog, natjecateljskog, i promotivnog dijela u kojem značajno mjesto zauzimaju radionice i prezentacija domaćih kolača u dijelu koji se zove Folkslast. Naime, želja je organizatora da se intenzivira zaštita izvornosti i zemljopisnog podrijetla hrvatskih slastica, pa će u tom smislu biti priređeno nekoliko radionica, tradicionalnih kolača Hrvatskog Zagorja, Podravine i Primorja.
U natjecateljskom dijelu skupa organiziran je Interslast CUP namijenjen slastičarima seniorima i Artslast namijen učenicima srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola zemalja Alpe Jadran i ex Jugoslavije. Očekuje se 30 slastičarskih ekipa koje će pripremiti slastice na zadanu temu: 4 godišnja doba. Oba događanja vrlo su zanimljiva a posebno Artslast jer
zahvaljujući ovom natjecanju pobjednička ekipa odlazi izravno na svjetsko natjecanje slastičara u Rimini u Italiju 2017. godine. Rad slastičara valorizirat će stručni žiri sastavljen od vrhunskih slastičara iz Češke, Rusije, Srbije, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i članova Sekcije ocjenjivačkog suda Hrvatskog kuharskog saveza.

Ovogodišnji Interslast ugostit će inozemne stručnjake, voditelje radionica iz sljedećih zemalja: Italija, Slovenija, Srbija, Island, Crna Gora, Australija, Njemačka, Austrija, Češka, Rusija i Hrvatska. Očekuju se vrhunski radovi.

Glavna tema kongresa: Sladoled naš svagdašnji
Glavna tema natjecanja Artslast: 4 godišnja doba

Related Posts