INTERSLAST – Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva, Tuhelj, 10.10.2017.

by Pekarski Glasnik


INTERSLAST – Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva

Ovaj tradiocionalni događaj u regionalnoj slastičarskoj branši održat će se 10 listopada 2017. u hotelu Well u Tuhelju.

 

Osnovne značajke Interslasta: intenzivira stručno educiranje i informiranje slastičarske branše, preferira povezivanje grupacije, okuplja brojne slastičare (obrtnici, hotelski slastičari, slastičari i drugi…). Sastoji se od kongresnog, natjecateljskog i promotivnog dijela.


Glavna tema kongresa: Slastičarska artistika – duša slastičarnice

Glavna tema natjecanja: Plodovi jeseni u mojoj torti

 

U promotivnom dijelu kongresa značajno mjesto zauzimaju radionice i prezentacija domaćih kolača u dijelu koji se zove Folkslast. Naime, želja je organizatora da se intenzivira zaštita izvornosti i zemljopisnog podrijetla hrvatskih slastica pa će u tom smislu biti priređeno nekoliko radionica tradicionalnih kolača iz Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije.
Posebna zanimljivost skupa je slastičarko natjecanje Artslast u kojem će se posebno natjecati učenici srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola Hrvatskle i Slovenije. Očekuje se 30 slastičarskih ekipa koje će pripremiti slastice na zadanu temu: Plodovi jeseni u mojoj torti. Rad mladih slastičara valorizirat će stručni žiri sastavljen od vrhunskih slastičara, članova Sekcije ocjenjivačkog suda Hrvatskog kuharskog saveza. Natječu se i slastičari seniori iz spomenutog područja na istu temu.
Posebno natjecanje je u spravljanu voćnih pita Pitafest, u kojem mogu sudjelovati i pojedinci (fizičke osobe) koji vole spravljati pite.


Ovogodišnji Interslast ugostit će inozemne stručnjake, voditelje radionica iz Slovenije, Austrije, Njemačke i SAD-a (države Maine i Florida). Očekuju se vrhunski radovi!

Organizator kongresa je novinsko nakladnično poduzeće Robinson iz Zagreba.

 

Dokumenti

 


 

 

Related Posts