Interslast 2018., 7. Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva, Tuhelj, 16.10.2018.

by Pekarski Glasnik

 

“INTERSLAST” – Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva, 16.10.2018., Hotel Well, Tuhelj

 

Ove godine Interslast bilježi svoj sedmi rođendan, ponosan na svoj kontinuitet, te na činjenicu da je saživio sa svojim sadržajima i koncepcijom u regionalnom i europskom slastičarstvu.

“Interslast“ je mjesto za profesionalne slastičare ali i hobi slastičare i sve ljubitelje dobre slastice. „Interslast“ intenzivira stručno educiranje i informiranje slastičarske branše, te preferira povezivanje grupacije. Najvrjedniji segment „Interslasta“ je njegovanje hrvatske, regionalne i svjetske slastičarske baštine. Organizator nema u programu dovoljno mjesta kako bi uvrstio što više segmenata tradicijskog slastičarstva, jer tu je pravo bogatstvo, istinske vrijednosti koje bi trebalo iskoristiti u turizmu i u svekolikoj gastronomiji. Slastičarstvo je kažu najvažniji dio svjetske gastronomije, u kulinarstvu su mišljenja podijeljena, no kažu da ne postoji niti jedna vrsta čokolade koja nam se ne bi svidjela. Napravljena je anketa među deset konzumenata čokolade, a rezultati su bili sljedeći, devetero anketiranih reklo je da obožava čokoladu, a jedan je rekao da je ne voli. Ispalo je da taj deseti laže. Slijedimo li ovu anegdotu možemo slobodno reći; svi kolači, torte i savijače koje ćete kušati na „Interslastu“ sigurno će Vam se svidjeti.

 

Ove godine predstavljamo originalne slastice, kao gosti nam dolaze 4 hrvatske županije, a posebna zanimljivost skupa je slastičarsko natjecanje “Artslast” u kojem će se posebno natjecati učenici srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola Hrvatske i Slovenije. Posebno ćemo odabrati pobjednika koji odlazi na svjetsko natjecanje na SIGEP Rimini u Italiju. Očekujemo 30 slastičarskih ekipa koje će pripremiti slastice na zadanu temu,a to je rođendanska torta i 80 ekipa u natjecanju u 5 kategorija savijača. Stručni žiri čine vrhunski slastičari Sekcije ocjenjivačkog suda Hrvatskog kuharskog saveza te kolege iz Slovenije.

Ovogodišnji Interslast ugostit ćesljedeće zemlje: Francusku, Veliku Britaniju, Italiju, Panamu, Sloveniju, Njemačku, Tursku i Hrvatsku.

Upoznajte bogati svijet slastičarstva. Pridružite nam se u ovim „najslađim danima“ u Hrvatskoj!, poručuju organizatori iz Robinsona.

 

Glavna tema kongresa: Izvorni slastičarski proizvodi posebnost svake zemlje

Glavna tema natjecanja Pastry cup of Croatia: Rođendanska torta

Glavna tema natjecanja učenika "Artslast": Rođendanska torta

Natjecanje u spravljanju najbolje savijače i štruklja "Strufest": savijača – bogatstvo okusa

 

Dokumenti:

Related Posts