Održan ZLATNI ORAH – Slatina 2023.: 5. Međunarodno natjecanje slastičara, 04.03.2023.

by Pekarski Glasnik

U organizaciji Udruge kuhara i slastičara grada Slatine, u partnerstvu s Regionalnim centrom kompetentnosti, Ugostiteljskom školom Osijek te pod generalnim pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i stručnim pokroviteljstvom Hrvatskog kuharskog saveza, 04.03.2023., u Restoranu Višnjica održan je 5. Zlatni orah – međunarodno natjecanje slastičara.
 
Natjecanje se održavalo u dvije kategorije, učenici-slastičari i profesionalci, a ukupno je predstavljeno 38 torti.


 


Stručno ocjenjivačko povjerenstvo činili su vrhunski majstori kuhinje i slastica. Predsjednica je bila slovenski masterchef Alma Rekič, a članovi ujedno i članovi WACHS-a, Svjetske kulinarske organzacije Nermin Hodžić iz BiH, Jordan Nastanović iz Srbije, poznati hrvatski kuhari Gostimir Dragić i Branko Ognjenmović te izbornik Hrvatske kulinarske reprezentacije Marinko Jurešić. 

U tijeku ocjenjivanja radionicu za sve zainteresirane, održala je poznata hrvatska slastičarka Lada Osredečki pod nazivom ”Quick fondant i dekoriranje svečanih torti”.

Nakon ocjenjiivanja svih torti proglašeni su najbolji:
 

Kategorija učenika:
1. mjesto – Iva Štraub iz Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice,
2. mjesto – Lana Megloba iz Gospodarske škole Varaždin,
3. mjesto – Tin Kinčić iz Srednje škole ”Ban Josip Jelačić” Zaprešić.


 
Kategorija profesionalaca:

1. mjesto – Dajana Bošnjak iz Osijeka,
2. mjesto – Matija Katić iz Našica, 
3. mjesto – Emina Rožajac iz Sarajeva.
 

Nakon proglašenja pobjednika svi nazočni kušali su specijalitete restorana Slavonije i Baranje, jela od autohtonih namirnica kao i natjecateljske torte.  

Na kraju, čestitamo svim sudionicima, ali posebne čestitke idu Sandri Jadek i Draženu Šafaru ispred Udruge kuhara i slastičara grada Slatine na izvrsnoj organizaciji događanja u prelijepoj Pustari Višnjica!

 

 

Related Posts