Virovska prkačijada, 3. međunarodni festival izvornih slastica, 11.-12.05.2018., Virje

by Pekarski Glasnik

 

Virovska prkačijada, 3. međunarodni festival izvornih kolača,

Virje, 11. i 12.05.2018. 

Dragi ljubitelji podravskih prkača!
Dobrodošli na, treću po redu, Virovsku prkačijadu 11. i 12. svibnja 2018. godine! To je poziv iz Virja, podravske „prijestolnice“ gostoljubljivosti i dobrih prkača. Dvodnevno događanje i slavljenje „Njegovog veličanstva prkača“ bit će obilježeno bogatim programom, od izrade prkača u Dječjem vrtiću „Zrno“ Virje, u Osnovnoj školi  prof. Franje Viktora  Šignjara, gdje u natjecanju sudjeluje desetak škola iz Podravine, do izbora na za najbolju „prkačicu“. Sudionici će moći kušati brojne vrste prkača iz raznih podravskih  mjesta. Očekujemo posjetitelje iz cijele Hrvatske.
Kako bismo sudionike upoznali s prkačima iz svijeta; gostuju eminentni slastičari iz Velike Britanije, Rusije, SAD-a, Malte, Armenije i Albanije koji će na svojim radionicama pokazati njihove tradicijske prkače i kolače, način njihovog spravljanja, a sudionici će ih moći kušati.
Na posebnom događanju „cooking show“ maštovita jela prikazat će legenda Hrvatskog kulinarstva Stevo Karapandža uz vrsne promotore kulinarstva Podravke
Posebnu čast ovom događanju ukazali su Thomas Gugler, predsjednik WACS-a svjetske organizacije kuhara i slastičara, Sarkis Yacoubian, predsjednik svjetske organizacije taste of peace (Kuhari bez granica), Branko Ognjenović iz Udruge Renato – kuhari bez granica. Općina Virje će s WACS-om, Savezom kuhara Malte, te Udrugom Renato kuhari bez granica potpisati povelju o suradnji.
Prkači, a i Virje dio su čarobne priče o turističkoj, slastičarskoj i gastronomskoj posebnosti Podravine. Budite i Vi dionikom te naše priče!
Očekujemo Vas na  „Virovskoj prkačijadi“ 11. i 12. svibnja 2018.
Stjepan Odobašić

 

Related Posts