TIM ZIP: Pasta bundeva i Ražena pasta noviteti Dana otvorenih vrata

by Pekarski Glasnik

TIM ZIP:  Pasta bundeva i Ražena pasta noviteti Dana otvorenih vrata


Tvrtka TIM ZIP je 26. ožujka 2015. otvorila širom svoja vrata i poželjela dobrodošlicu mnogobrojnim kupcima i partnerima koji su se zaputili u poslovnu zgradu ove tvrtke u zagrebačkom Buzinu kako bi upoznali novitete u ponudi sirovina i opreme za pekarstvo i slastičarstvo.

 
Djelatnici tvrtke TIM ZIP kao dobri domaćini potrudili su se u ugodnoj atmosferi predstaviti svoj asortiman, uspostaviti još prisiniji kontakt sa starim partnerima i steći nove te izbliza osluhnuti želje i potrebe tržišta, ali i predstaviti nove trendove.
Jedan od njih je i sve veći izbor okusa pa su ovom prilikom s područja pekarskih sirovina istaknuta  dva proizvoda tvrtke Uniferm – pastozni koncentrati Pasta bundeva i Ražena pasta koje je moguće različito dozirati.

timzip DOV 7 bundevinapasta timzip DOV 8 razenapasta
   
„Koliko nam je poznato, ovo su jedini takvi proizvodi na našem tržitu. Iako konačna cijena ovakvog kruha nije mala, vjerujemo da će, s vremenom, sve zahtjevnije tržište znati prepoznati njegovu kvalitetu“ istaknuo je pomoćnik direktora u Sektoru sirovina Tomislav Kvesić.
Viša stručna suradnica Dubravka Maslek napomenula je da su na dalmatinskom tržištu paste već naišle na pozitivan odjek, a predstavljene su u "težoj" i "lakšoj" varijanti.  Preferencija je ipak bila na strani manjeg udjela paste dok je kombinacija 100% Ražene paste na 100% brašna ocijenjena kao preintenzivna što pokazuje da je naše tržište još uvijek orijentirano prema blažim okusima.

timzip DOV 13 dubravka1
 
Tijekom cijelog dana Dubravka Maslek je punila košarice mirisnim kriškama svježe pečenih pekarskih proizvoda pa su posjetitelji imali mogućnost, uz bundevin i raženi kruh, kušati razne ciabatte, baguette i foccacie naparavljene od Diamantovih sirovina – Diamant Picante, Diamant Pomodoro, Diamant Maderan i JAC kisela tijesta. „ Na puno pozitivnih komentara naišla je pikantna ciabattina koja se mnogima svidjela zbog mnogih začina koje sadrži poput crvene paprike. Prednost ovih sirovina je to što se od istog tijesta može napraviti puno različitih pekarskih proizvoda“ naglasila je Dubravka Maslek.

timzip DOV 2 proizvodi 26032015 timzip DOV 9 piccante

timzip DOV 4 madrepan timzip DOV 6 pomodorofoccacia

timzip DOV 4 kiselo timzip DOV 3 pomodoro  
  
Diamant se također predstavio i kroz slatki program koji je svojim bojama privlačio pozornost i mamio na kušanje. Koristeći sirovine Cake mix donut, koncentrat za krafne premium, smjesu za fritule i AFC smjesu za muffine stručnjaci iz Diamanta i TIM ZIP-a pred očima posjetitelja demonstrirali su način pripreme i tehnike dekoriranja. Nas su posebno oduševile izuzetno ukusne fritule, ali i krafne sa sušenom sjeckanom jabukom i cimetom spletene u malu pletenicu te na licu mjesta improvizirana krafna u koju je pred kraj zamjesa ubačena čokolada kako nam je otkrio Jaroslav Pilat, voditelj službe tehnološke primjene.

timzip DOV 14 diamant timzip DOV 15 diamant2

timzip DOV 18 krafne mix  
         
Posjetitelji su također mogli razgledati program Glazira, vodećeg hrvatskog proizvođača fila i punila, dugogodišnjeg partnera TIM ZIP-a.

timzip DOV 12 glazir
 

Tim zip je predstavio i novost u ponudi slastičarskog programa: veliku paletu posipa za slastičarske proizvode uz napomenu da se postojeća pakiranja od 750 gr i 1 kg mogu, po potrebi, prilagođavati potrebama kupaca.

timzip DOV 11 slatkestvari proizvodi timzip DOV 10 slatkestvari
   
Iako je naglasak bio stavljen na sirovine, posjetitelji su pokazali i veliki interes za predstavljenu opremu namijenjenu pekarstvu i slastičarstvu (linija za kruh, konvekcijske peći, perilice, miješalice i dr.)
„Ovom prilikom smo izložili opremu koju imamo na lageru, no sve novitete naših 15-tak dobavljača predstavit ćemo u jesen na našem tradicionalnom Kućnom sajmu od 1. do 3. listopada. Živom proizvodnjom demonstrirat ćemo mogućnosti kakvih još nije bilo u regiji. S  obzirom na izuzetnu važnost  tehnologije u postizanju ušteda i stvaranju što kvalitetnijeg kruha sa što manje aditiva, naš Kućni sajam bi svakako trebalo posjetiti“ naglasio je Mirko Šram, voditelj prodaje u Sektoru projektiranja i opreme.

Među mnogobrojnim posjetiteljima, bili su predstavnici velikih industrijskih pekara i slastičarnica (Zagrebačke pekarne Klara, Čakovečki mlinovi, Pan pek, Ekos pekarnica…, ali i srednji i mali proizvođači (Pekarnica Zemljić, Pekara Dergez, Slastičarnica Vincek, Slastičarnica Monika, Korneti Židak, Pekara Dinara,…). Istaknuli su da će široka paleta predstavljenih proizvoda svakako zadovoljiti potrebe sve zahtjevnijih krajnjih potrošača.
Ovo događanje također je bilo prilika da se na jednom mjestu okupe brojni pekari i slastičari, razmjene iskustva iz proizvodnje te prokomentiraju aktualne teme iz branše.

TIM ZIP i Richemont klub najavili su i zanimljiv i koristan Stručni seminar o proizvodima od pira i raži, koji će se održati u utorak i srijedu, 14. i 15. travnja 2015. u prostorima Tim zipa, Bani 100, Zagreb.

Related Posts