Lesaffre Adriatic d.o.o.: di-go – Savršeni kvasac za savršeno dizano tijesto

by Pekarski Glasnik

Savršeni kvasac za savršeno dizano tijesto

di-go kvasac za kolace 1 di-go kvasac za kolace 1.1

Pripremu mirisnog kruha, mekanih peciva, omiljenih kolača poput orahnjača, makovnjača i ostalih savijača, pokladnica, kuglofa, popularnih pizza… nemoguće je zamisliti bez kvasca. Kvasac je “živi organizam”, a kockica kvasca skup je živih stanica, odnosno jednostaničnih mikroorganizama veličine 6 do 8 μm. Gram kvasca sadrži 10 milijardi živih stanica! Mikroorganizmi u kvascu proizvode CO2, plin koji diže tijesto, daje mu elastičnost i volumen te pridonosi aromi pečenih proizvoda. Kvasac odlikuje visok sadržaj bjelančevina, vitamina skupine B te različitih enzima i minerala.
Prema jednom istraživanju provedenom prošle godine u Hrvatskoj na uzorku od 1000 ispitanika, njih čak 75 % izjavilo je da kvasac najviše koriste za pripremu kolača. Upravo stoga, želeći osigurati svojim kupcima 100 % učinak, tvrtka Kvasac d.o.o. odlučila je na tržište izbaciti di-go kvasac za kolače. Taj „snalažljivi” di-go kvasac za kolače prvi je takav kvasac u regiji, čiju kvalitetu garantira domaća proizvodnja, s tradicijom duljom od 135 godina.
Što ga čini posebnim?
Osmotolerantnost“ je jedna od najvećih prednosti i značajna karakteristika ovog kvasca dobivenog iz posebnog soja koji je znatno aktivniji u okruženju s više šećera. U takvom okruženju, kvasac potiče proces fermentacije tj. stvaranja plina CO2 koji podiže tijesto i daje mu rahlost. Osim toga, samo dizanje tijesta je znatno brže, a tijesto je manje osjetljivo na promjene temperature u vašoj kuhinji.
Upotreba kvasca u kulinarstvu poznata je od davnina. Nekoliko civilizacija, uključujući Egipćane, Židove, Grke te kasnije Gale i Ibere, proizvodilo je fermentirane prehrambene proizvode. No, tek je u 19. stoljeću francuski kemičar Louis Pasteur dokazao da fermentacija nastaje uz pomoć živih mikroorganizama. Ti mikroorganizmi, prirodno prisutni na sjemenkama i voću, prepoznati su kao mikroskopski sitne gljivice i nazvani su Saccharomyces.
Osim kruha i peciva, od dizanoga se tijesta izrađuju i omiljeni kolači bakine kuhinje, kao npr. orehnjače, makovnjače, kuglof, pinca, uštipci, krafne, fritule. U internacionalnoj kuhinji kvasac se upotrebljava za izradu tijesta za talijanske pizze, focacciu (talijansku tanku pogaču) i panettone, mediteranske pogače, ruske bline, češke okruglice. Čak i famozni kroasan – croissant treba kvasac za dizanje tijesta kako bi imao svojstvenu i prepoznatljivu „saćastu“ strukturu, iako mu je osnova lisnato tijesto.

 

di-go svježi kvasac za kolače

Novo na tržištu je svježi kvasac za kolače, poseban osmotolerantni soj kvasca pogodan za izradu slatkih tijesta.

 Prvi na tržištu u cijeloj regiji sa svježim kvascem za kolače
    Hrvatski proizvod – domaća proizvodnja s tradicijom preko 135 godina
    Osmotolerantni kvasac namijenjen izradi slatkih tijesta
    Kvasac iz posebnog soja koji se bolje snalazi u okruženju s više šećera
    Brže diže tijesto – ušteda vremena
    Tijesto je manje osjetljivo na temperaturu u radnom prostoru
    Tijesto je izdašnije, aromatičnije
    Zagarantiran uspjeh u izradi kolača

di-go instant suhi pekarski kvasac za kolače

Poseban osmotolerantni soj kvasca za izradu slatkih tijesta u suhom obliku pakiran u vrećice od 8 g.

 


Više informacija na:

Lesaffre Adriatic d.o.o.| Prudnička 98, 10291 Prigorje Brdovečko | Tel: +385 1 3349 900 | Fax : +385 1 3397 669 | info.hr@lesaffre.com, www.lesaffre.hr

_____________________________________________________________________________

 

Related Posts