Sandra Jadek osvojila bromčanu medalju na IKA kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu

by Pekarski Glasnik

Od 2. do 7. veljače u Stuttgartu je održano jedno od najvećih svjetskih kulinarskih natjecanja IKA Olimpijada gdje su među 3000 natjecatelja iz 80 zemalja svijeta nastupili i hrvatski majstori kulinarstva.
Među njima se predstavila i hrvatska slastičarka Sandra Jadek koja je ponovno oduševila svijet svojim slasticama i na kraju osvojila izvrsnu brončanu medalju i to u kategoriji slastičarska umjetnost.

-Kao što sam i najavila, na IKA-u sam išla dati sve od sebe i uživati u toj velikoj smotri te promovirati kraj iz kojeg dolazim i ispalo je fenomenalno. Dala sam sve od sebe, moj stol pod nazivom ”Inati se Slavonijo” je oduševio suce ocjenjivače, a posebno slastica od iglica sekvoje koju sam radila jer je sekvoja zaštitni znak moga grada Slatine. Hvala svima koji su vjerovali u mene, nije bilo lako – započela je brončana olimpijka Sandra.

Stol ”Inati se Slavonijo” je bio dosita jedinstven svjetski proizvod, a evo što je brončana Sandra napisala i imala na stolu kao njegov opis.

-Tamo odakle dolazim polja mirišu po cvijeću i pokošenom sijenu, padine osunčanih gora zavode vas nepreglednim vinogradima, a mistične šume pozivaju na šetnju i opuštanje. Tamo odakle dolazim još se uvijek njeguje kultura stola, za bogatom trpezom okupljaju se obitelji, gosti se časte najboljim jelima i vrhunskim vinima, sve je fino, ukusno i slatko. Namirnice stižu s naših njiva, iz naših voćnjaka, šuma i vinograda. Trudimo se biti najbolji domaćini jer tamo odakle dolazim susreću se dvije poznate hrvatske gurmanske regije Slavonija i Podravina. U želji da vam predstavim našu lijepu priču, vodim vas na putovanje okusima i mirisima. U bundevi i grašku doživjet ćete slavonska i podravska polja, s njih vam donosim suncokrete, makove i pšenicu. U žiru sa stoljetnog hrasta, kestenu i vrganju otkrit ćete ljepotu šume Parka prirode Papuk, u sočnoj bobi grožđa moć naših vinograda, a u kruškama, dunjama i šljivama bogatstvo voćnjaka. Ispričat ću vam priču i o seqoui, najstarijem stanovniku Slatine, grada iz kojeg dolazim. Vjerujem da ćete uživati i u autentičnim okusima pikantnog kulena, mirisne rakije i suhih šljiva… Za mene su Slavonija i Podravina neiscrpan izvor inspiracije. Ima li bolje pozivnice za posjet mom zavičaju? – napisala je Sandra Jadek najbolju pozivnicu za posjet Virovitičko- podravskoj županiji, ali niti to nije bilo sve.

Uz stol imala je Sandra još jedan detalj za pobliže upoznavanje županije.
-Na stolu je naime bio QR kod na promotivni film o Virovitičko-podravskoj županiji, točnije potez od Drave do Papuka i jednim klikom na mobitelu sve se moglo vidjeti. Moja županija, moj grad i moj zavičaj meni su uvijek u srcu i ja se tim ponosim gdje god pođem i zato je ova bronca izašla baš iz mog srca, iz onoga što živi u meni i sa mnom – zaključila je vrhunska svjetska slastičarka i brončana olimpijka Sandra Jadek.

Izvor: www.icv.hr

Related Posts