Kuhaona kuharica hrvatskih specijaliteta na Amazonu

by Pekarski Glasnik

Kuhaona kuharica hrvatskih specijaliteta na Amazonu

Pearls of Croatian Cuisine cover

Prva Kuhaona kuharica – Pearls of Croatian Cuisine prodaje se na Amazon.com.
Nastala je kao rezultat suradnje između The Chef’s Cut, nizozemske tvrtke koja organizaira kulinarske radionice na različitim svjetskim destinacijama i Kuhaone, zagrebačke radionice kuhanja hrvatskih i svjetskih specijaliteta.
Slična poslovna misija, koja spaja putovanja i hranu, kao i osobno iskustvo priprema i degustacije hrane dovela je do zajedničke kuharice u kojoj je Kuhaona isprobala, pripremila i fotografirala jela hrvatske kuhinje, a The Chef’s Cut napravio dizajn i tiskao knjigu. Kuharica The Pearls of Croatian Cuisine je na engleskom jeziku, mekanog uveza, 41 stranica, u boji i prodaje se za 12.99 dolara.  

Sadržaj kuharice je podijeljen na 4 kategorije – juhe, mala jela, glavna jela i deserte, a putem 18 recepata napravljen je prikaz raznolikosti u namirnicama i pripremi jela različitih hrvatskih regija.
Uz Kuhaona kuharicu priprema štrukli, eingemachtesa, čobanca, šnenokli, savijača od dizanog tijesta do mariniranih srdela, janjetine s bižima, soparnika, kroštula i cukarinčića bit će jednostavna i laka, a krajnji rezultat bit će okusni doživljaj kontinentalne i priobalne hrvatske kuhinje.

Pearls of Croatian Cuisine eingemachtes

Pearls of Croatian Cuisine rafioli

Ukoliko želite istražiti specijalitete hrvatske kuhinje, pokloniti je ili je imati kao podsjetnik na jela svojeg djetinjstva onda je ova kuharica “must-have” za svakog pasioniranog ljubitelja dobre hrane. A ukoliko želite darivati svoje davno odseljene rođake u bijelom svijetu ili drage poslovne partnere i goste koje ste imali ovog ljeta, ova je kuharica odličan pregled i prikaz hrvatskog gastro-bogatstva.

U godinu dana od pokretanja projetka Kuhaona, koji se udomio uz “trbuh” Zagreba – tržnicu Dolac, održano je  preko 60 radionica hrvatske i svjetskih kuhinja, uz stručno vodstvo vodećih hrvatskih gastro-profesionalaca i entuzijasta. Tvrtke su kuharske radionice prepoznale kao inovativni i uspješni team-building model, a kreativni tim Kuhaone u drugu poslovnu godinu ulazi s proširenom ponudom i novim kulinarskim destinacijama.

Pearls of Croatian Cuisine tim Kuhaone

O Kuhaoni
Kuhaona je projekt koji želi na inovativan i suvremen način promovirati tradicionalnu hrvatsku kulturnu i gastronomsku baštinu te biti mjesto razmjene kulinarskih znanja putem kulinarskih radionica. Od jeseni 2014. godine, kulinarske radionice domaćim i stranim sudionicima omogućuju da istraže i pripreme hrvatska jela te nadograde ili razviju nova kulinarska znanja i umijeća. Predvođeni stručnim predavačima, svaki sudionik na kulinarskoj radionici, pojedinačno ili u paru, priprema više recepata, od početka do kraja. Individualni pristup predavača omogućuje interakciju između predavača i sudionika, pružajući mu savjete i nove kulinarske tehnike iz prve ruke. Nakon radionice slijedi degustacija pripremljenih jela, druženje i razmjena iskustava na jedinstvenoj lokaciji u staroj jezgri grada Zagreba, na Opatovini 13, iznad glavne gradske tržnice Dolac.

Related Posts