Ireks Aroma: Održan prvi kućni craft sajam, 23.-25.05.2018.

by Pekarski Glasnik

Na prostorima Ireks Arome u Jastrebarskom održan je prvi Ireksov kućni sajam kojeg je za tri dana trajanja (23.-25. svibnja 2018.) posjetilo preko 800 uzvanika i poslovnih partnera iz Hrvatske i inozemstva.
Bila je to prigoda upoznati partnere o novostima iz raznih programa Ireks Arome: program pekarstva, slastičarstva i sladoleda, mesni program, program za pivo, vino i voćne sokove, program aroma i dodataka za stočnu hranu, program eteričnih ulja i ekstrakata, program aroma i boja u prehrambenoj industriji, industriji pića, farmaceutskoj industriji te program mirisnih kompozicija za kozmetičke, sapunske, detergentske, kemijske, farmaceutske i druge proizvode.
 

Koncepcija sajma zamišljena je kao prezentacija i degustacija novih proizvoda iz pekarskog i slastičarskog programa i sladoleda te mesnog programa kao i predavanja o novostima u vinskom i pivskom programu, programu stočne hrane te programima aroma i boja, eteričnih ulja i mirisa, zatim ciljanim obilascima prostora proizvodnje te kontrolno-analitičkog laboratorija.
 


 

 


 

Ovogodišnji novi proizvodi u programu pekarstvo i slastičarstvo koje se degustiralo tijekom sajma i koji su označeni kao vrlo interesantni i prihvatljivi za proizvođače i za krajnje potrošače:
DOMAĆI MIX, FILA NEUTRAL, FILA PIKANT – snack proizvodi (domaće kiflice, slani snack sa slanim nadjevima..)
JASKO LEPINJA – kruščići, lepinje, pogače
SOFT BASE – hamburger pecivo te slatki soft proizvodi: brioši, pletenice
PREMIUM MALZ – raženi kruhovi sa extra porcijom slada, pecivo sa sladom
BESKVASNI HIT – kruh i peciva bez kvasca
DINKEL HONIG – KRUSTIS – kruh i pecivo s pirom (krupnik, spelt, Dinkel)
CHIA – MIX –  pekarski proizvodi s chia-sjemenkama
IREKS TOP GLANZ – zlatni sjaj za fine pekarske proizvode
JASKO CEREAL – MIX  – ŽITNI KRUH i pekarski proizvodi od osam vrsta žitarica sa sjemenkama i posebno osušenim klicama i mladicama od proklijalih sjemenki deset vrsta žitarica i
mahunarki bez aditiva (bez E brojeva)
BRAZIL MIX GLUTEN – FREE  – brazilske loptice bez glutena, snack – pecivo bez glutena
SLADOLED

 

Prijem gostiju, druženje, konzumacija jela i pića, dakle najveseliji dio sajma, odvijao se u šatoru pored upravne zgrade. Interijer šatora bio je uređen u craft stilu s velikim drvenim šankom, pozornicom za glazbenike, pivskim stolovima i klupama, bačvama te drvenim kašetama, uzorcima pivskoga slada u velikm vrećama… Sve to odavalo je ugođaj dobrog, starog, seljačkog, toplog craft sajma s ponudom craft pekarskih, slastičarskih i mesnih proizvoda te ponudom craft pića (pivo, vino).

 
Već prvog dana sajam je posjetilo oko 300 uzvanika i poslovnih partnera iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Kosova i Hrvatske i kako to već na početku dolikuje, goste je u ime domaćina pozdravio direktor Ireks Arome gospodin Krešimir Bošnjak te im zaželio dobrodošlicu, lijepo druženje i ugodan boravak na sajmu.

 


 
Svojom prisutnošću, veličinu i značaj ovog sajma potvrdili su i gosti iz matične kuće Ireks iz Kulmbacha, SR Njemačka (gospodin Stefan Soiné, gospodin JürgenBrinkmann, gospodin MattiasBöttcher, gospođa dr. Sabine Krätzchmar, gospođa Stephanie Poperl, gospodin Christian Riedinger).
 
Drugi dan sajma bio je rezerviran za uzvanike i poslovne partnere iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije te naravno iz Hrvatske, dok je trećega dana bilo druženje s novim partnerima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske te umirovljenicima i sadašnjim djelatnicima Ireks Arome.
 


 
Djelatnici Ireksa kao tradicionalno dobri domaćini posvetili su se svakom posjetitelju i prenjeli detaljne informacije o proizvodima koje će im svakako koristiti u njihovim proizvodnjama.
Ovo događanje također je bilo prilika da se na jednom mjestu okupe brojni pekari i slastičari, razmjene iskustva iz proizvodnje te prokomentiraju aktualne teme iz branše.
Poseban štimung i nezaboravne trenutke tijekom održavanja sajma, priredili su članovi glazbenog sastava Dyako, koji su, vjerujemo, svima ugodili širokim repertoarom i izborom popularnih pjesama za ples i zabavu te posebno prolazeći pjesmama dijelovima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

 

Related Posts