Interslast 2019. Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva, Tuhelj, 15.10.2019.

by Pekarski Glasnik

 

Međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva održat će se 15. listopada 2019. u hotelu „Well“ u Tuheljskim toplicama.

“INTERSLAST” bilježi svoj osmi rođendan, ponosan na svoj kontinuitet, te na činjenicu da je saživio sa svojim sadržajima i koncepcijom u regionalnom i europskom slastičarstvu. Govorili mi o “Interslastu” na ovaj ili onaj način nitko ne može dovesti u pitanje izuzetnu posjećenost koja bilježi brojku i do 300 sudionika. „Interslast“ je mjesto za profesionalne slastičare ali i hobi slastičare i sve ljubitelje dobre slastice.

„Interslast“intenzivira stručno educiranje i informiranje slastičarske branše, te preferira povezivanje grupacije. Najvrjedniji segment „Interslasta“ je njegovanje hrvatske, regionalne i svjetske slastičarske baštine. Organizator nema u programu dovoljno mjesta kako bi uvrstio što više segmenata tradicijskog slastičarstva, jer tu je pravo bogatstvo, istinske vrijednosti koje bi trebalo iskoristiti u turizmu i u svekolikoj gastronomiji.

"Slastičarstvo je kažu najvažniji dio svjetske gastronomije, u kulinarstvu su mišljenja podijeljena, no kažu da ne postoji niti jedna vrsta čokolade koja nam se ne bi svidjela. Napravljena je anketa među deset konzumenata čokolade, a rezultati su bili sljedeći, devetero anketiranih reklo je da obožava čokoladu, a jedan je rekao da je ne voli. Ispalo je da taj deseti laže. Slijedimo li ovu anegdotu možemo slobodno reći; svi kolači, torte, medenjaci, medene pita koje ćete kušati na „Interslastu“ sigurno će Vam se svidjeti. Ove godine predstavljamo originalne slastice, kao gosti nam dolaze iz šest hrvatskih županija. Posebna zanimljivost skupa je slastičarsko natjecanje “Artslast” Pastry queen of Croatia na kojem će se posebno natjecati učenici srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola Hrvatske i Slovenije. Očekujemo 30 slastičarskih ekipa koje će pripremiti slastice na zadanu temu,a to je torta s medom i 80 ekipa u natjecanju u spravljanju medenjaka i medenih pita. Stručni žiričine vrhunski slastičariSekcije ocjenjivačkog suda Hrvatskog kuharskog saveza te kolege iz Slovenije. Ovogodišnji Interslast ugostit ćesljedeće zemlje: Italiju, Nigeriju, Irsku, Tursku, Tunis, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.Upoznajte bogati svijet slastičarstva. Pridružite nam se u ovim „najslađim danima“ u Hrvatskoj!", ističu organizatori – Robinson novinsko-nakladničko poduzeće, Zagreb.

 

Glavna tema kongresa: Izvorni slastičarski proizvodi s medom


Glavna tema natjecanja: Torta s medom i Cromed – medenjaci i medene pite

Za sve dodatne informacije i prijave kontaktirajte organizatora na 098/398-220 ili e-mail: robinson@robinson.hr;
 

 

Related Posts