Hrvatski pekar 2015., 15. Kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva, 17.04.2015.

by Pekarski Glasnik

Hrvatski pekar logoHrvatski pekar 2015.,
15. Kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva, održat će se 17. travnja 2015. u Varaždinu.

Kongres „Hrvatski pekar“ proslavit će svoj 15.ti jubilarni rođendan 17. Travnja 2015. u Varaždinu. Hvala svima koji su bili s nama u ovih 15 godina, a posebno onima koji ističu da smo im često bili vjerodostojan izvor stručnih i drugih pekarskih informacija. Kongres se održava u godini u kojoj hrvatsko pekarstvo doživljava svoj oporavak, bilježi rast pojedinih segmenata proizvodnog programa. O svemu tome bit će riječi na simpoziju koji traje jedan dan. Za ovaj korak smo se odlučili zato što je pekarima sve teže odvojiti 2 ili više dana i izbivati iz svoje pekarnice. Predavanja su praktična, a ono što bih posebno istaknuo su dvije novosti:

1. Pekarske radionice u kojima ćemo Vam predstaviti gruzijski pekarski i tradicionalni proizvod hačapuri, te glasoviti hrvatski pekarski brend, varaždinski klipić.

2. Natjecanje učenika srednjih pekarskih škola Hrvatske u kojem smo mladim pekarima željeli dati priliku da pokažu svoje pekarsko umijeće. Prijavilo se do sada 14 ekipa.

Smatramo da će Vam biti posebno zanimljiva informacija da se konačno pokrenulo brendiranje pekarskih proizvoda u sklopu programa „Kruh s hrvatskih polja“.

Upoznat ćemo Vas detaljno s mogućnostima dobivanja bespovratnih sredstava iz novih poticajnih mjera EU za pekarstvo.

Posebno ćemo se osvrnuti na ispravno pisanje deklaracije, jer veliki broj srednjih i malih pekarnica nema ispravno napisanu deklaraciju, a kazne su izuzetno visoke.

Related Posts