Hov Hov: Pereci, torte i kolačići, ali ovaj put za pse!

by Pekarski Glasnik

hovhov pasja pekarna
Jutro je. U pekarnicu ulazi gospodin, kupuje svježi perec primamljivog izgleda i zadovoljno grickajući izlazi van. Sasvim uobičajeni prizor na zagrebačkim ulicama prije početka radnog vremena. Nakon desetak minuta lice istog gospodina proviruje kroz izlog, s nelagodom ipak ulazi u pekarnicu i priznaje prodavačici da je tek naknadno shvatio da je pojeo – perec za pse!

To je tek jedna od anegdota koje nam je s puno entuzijazma i ljubavi prema svom poslu prepričala, Maja Kolman Maksimilijanović, jedna od dviju vlasnica prve pekarnice za pse HOV-HOV koja nudi kolačiće ručno izrađene i pečene na tradicionalan način te napravljene od BIO uzgojenih namirnica bez aditiva i konzervansa.
hovhov maja 

„Ideja je potekla iz Slovenije, točnije Maribora u kojem se nalazi prva HOV-HOV pekarnica, a kupnjom franšize i otvaranjem pekarnice u Masarykovoj 19 vlasnicima pasa i svima koji ih žele počastiti i razveseliti pravom poslasticom, pružili smo tu jedinstvenu mogućnost“ priča nam Maja prilikom našeg posjeta HO-HOV pekarnici.

Važno je napomenuti da kolačići u obliku kosti, srca, kućica nisu samo poslastica nego, vrlo često, olakšavaju zdravstvene probleme pasa (gastritis, alergije) pa ih vrlo rado preporučuju i veterinari.

hovhov mix5 
hovhov mix7

 “Ciljana publika” je odlično odreagirala na mogućnost da se šetnja kroz grad upotpuni poslasticom iz HOV-HOV-a pa mnogi psi već znaju gdje se u Masarykovoj trebaju zaustaviti i što ih može natjerati da krenu dalje. A prođe li Maja Zrinjevcem, svi je njeni vjerni kupci zahvalno pozdravljaju svojim lajavim pozdravima uključujući i Simpu koju smo imali prilike upoznati za vrijeme našeg posjeta HOV-HOV-u. Ova nadasve simpatična biglica, unatoč poznim godinama te gluhoći i sljepoći svakodnevno i nepogrešivo nanjuši put do pekarnice. Vlasnici nemaju izbora nego svakodnevno svraćati u HOV-HOV po njen omiljeni dijetalni kolačić, a ponekad Simpa po njega dođe sama vraćajući se kući zadovoljna i sretna sa škarniclom u zubima.
hovhov mix4 

Posebnost HOV-HOV-a su popularne rođendanske torte kojima brojni vlasnici razveseljavaju svoje ljubimce. Rade se od mesa, bez brašna i jaja, a za čokoladni izgled zaslužan je rogač. Osim što joj se vesele slavljenici, jedna takva torta odigrala je i glavnu ulogu u jednom romantičnom osvajanju, doduše ne psećem. U želji da osvoji srce jednog mladića, jedna je djevojka naručila tortu za rođendan njegovog ljubimca – i uspjela!

hovhov torta
Dok nam to priča, Maja u pekarnici toplo dočekuje i velikog crnog šnaucera koji je zajedno s vlasnikom promotrio asortiman pekarnice uključujući i tortu od divljači, mrkve i tikvica, a nešto kasnije u nju ulazi i jedan mladi par u potrazi za kolačićima kojima žele razveseliti petomjesečnog maltezera. Baš kao i kod male djece, Maja im predlaže da prvo krenu s voćnim keksićima s jabukom s obzirom na to da se radi o štenetu.
hovhov mix6 
 
Vrlo često posjetitelji pekarnice su i strani poslovni ljudi te turisti, pogotovo ljeti, a uz neku od gastronomskih poslastica često odabiru i šampone za pse te nadasve maštovitu odjeću koja se također nalazi na policama HOV-HOV-a.  
hovhov mix2     

Zasad se pseći kolačići mogu nabaviti u HOV-HOV pekarnici, preko Facebook stranice hovhov.hr te u kućici HOV-HOV-a tijekom Fuliranja u Tomićevoj ulici. Brojne posjetitelje Maksmira i njihove pse kroz par tjedana razveselit će „pekarnica na biciklu“ s HOV-HOV kolačićima koji će se moći kupiti u malim pakiranjima. U popodnevnim satima tijekom tjedna te vikendom s polazištem kod Mogile bickl će se kretati po rutama dogovorenim s Upravom Parka Maksimir. Sigurni smo da će ih, u vrlo kratkom roku, slijediti velik broj lajavih sljedbenika 🙂

Related Posts