Croatiakontrola Vukovar povukla sredstva iz EU fondova

by Pekarski Glasnik

 

Europska Unija
Zajedno do fondova EU


CROATIAKONTROLA VUKOVAR d.o.o. pridružila se skupini hrvatskih poduzeća kojima su dodijeljena sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Tako će njezin projekt pod nazivom „Proširenje kapaciteta postojeće poslovne jedinice ulaganjem u nabavu mjernih uređaja i opreme“, vrijednosti 1.986.500,00 kn većinski sufinancirati Europski fond za regionalni razvoj (1.589.200,00 kn ), dok će 604.150,00 kn Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijeliti u obliku bespovratnih sredstava.

Predmetni projekt odnosi se na ulaganje u instrument za brzu analizu žitarica i brašna, farinograf s osnovnim i korelacijskim programima, ekstenzograf- E s osnovnim i korelacijskim programom, amilograf-E s osnovnim i korelacijskim programima i u preciznu vagu za brašno i tijesto.


Ulaganjem u predmetni projekt, poduzeće će unaprijediti pružanje usluge kontrole kvalitete te će uvesti novi tip usluge – utvrđivanje reoloških svojstava brašna, što će posljedično utjecati na konkurentnost poduzeća, s obzirom da se radi o usko specijaliziranoj usluzi. Sve navedeno će se manifestirati u rastu broja zaposlenika, poslovnih prihoda i izvoza usluga.
Croatiakontrola Vukovar osnovana je 2008. godine. Poduzeće obavlja kontrolu tereta na području Vukovara i istočne Slavonije, riječnim lukama te kontrolu objekata. Uz to, poduzeće obavlja brze testove na terenu (brzi test na mikotoksine i GMO), pruža savjetodavne usluge o potrebnim ispitivanjima hrane, hrane za životinje, ekoloških proizvoda i tla u skladu s uredbama EU-a, uz stručno uzorkovanje i organizaciju dostave uzorka u laboratorij Croatiakontrole Zagreb.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost poduzeća „CROATIAKONTROLA VUKOVAR d.o.o.“.

 


 

Related Posts