MIG 2021., 61. Međunarodni sajam sladoleda, Longarone, 28.11.-01.12.2021.

by Pekarski Glasnik

MIG Mostra internationale gelato, 61. Međunarodni sajam sladoleda održat će se od 28.11.-01.12.2021. u Logaroneu.

 

Od prvog izdanja 1959., MIG osim što je međunarodna izložba najboljih proizvoda, strojeva i opreme za slastičarne ujedno je i izvrsna prilika za direktne susrete i rasprave oko tema koje se tiču malih zanatskih ali i srednjih i velikih proizvođača sladoleda.

 

U središtu pozornosti bit će tipični proizvodi, prirodni okusi, organske i veganske linije te intolerancije na hranu.
 

MIG nudi i niz popratnih događanja: okrugli stolovi, međunarodna natjacanja, demonstracije i seminari, što povećava važnost ovog sajma.

 

Od natjecanja treba spomenuti povijesni Coppa d'Oro (smatra se "Sladolednim Oskarom") koji će se ove godine održati u svom 51. izdanju. U četvrtak, 31. studenog održat će se finale natjecanja “Carlo Pozzi” u kojem i ove godine sudjeluju učenici talijanskih ugostiteljskih škola iz cijele zemlje. Bit će tu i Gelaterie in Web za najbolje web stranice vezane za sladoled i Mastri Gelatieri koja nagrađuje pojedince i obitelji proizvođača sladoleda koji su strastveno i uspješno donijeli talijanske umjetničke okuse diljem svijeta. “Innovazione MIG Longarone Fiere”, koji će ove godine biti u 7. izdanju, nagradit će strojeve, opremu, namještaj i inovativne proizvode, a sve vezano za ručno rađeni sladoled.
 

Više informacija pogledajte na stranicama sajma…
______________________________________________________________________

Related Posts