Hotel & Gastroteh, 7. međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija, Zagreb, 18.-21.02.2015.

by Pekarski Glasnik

hotel gastroteh

Uoči turističke sezone od 18. do 21. veljače na Zagrebačkom velesajmu održava se HOTEL&GASTROTEH, 7. međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija.

Većina emitivnih turističkih zemalja prepoznaje Hrvatsku kao vrlo poželjnu destinaciju stoga je gradnja i opremanje novih hotela, ugostiteljskih objekata, kao i osuvremenjivanje postojećih turističkih kapaciteta, uz promicanje prepoznatljive gastronomije, jedna je od strateških razvojnih odrednica hrvatskog turizma.

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.

Uz najznačajnije hrvatske tvrtke sudjeluju i izlagači iz Makedonije, Njemačke, Austrije, Češke, Francuske, Luksemburga, Italije, Poljske, Slovenije, Mađarske, Turske itd.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Izložbeni dio sajmova prati bogat stručno-prateći program od kojeg ističemo poslovni skup Proizvedeno u Poljskoj – mogućnosti suradnje s hrvatskim kompanijama, u organizaciji Veleposlanstva Republike Poljske koja će se održati 18. veljače u 12.00 sati u dvorani Cres. Na konferenciji će sudjelovati više od 100 eminentnih poljskih gospodarstvenika zainteresiranih za uspostavljenje kontakata i suradnju s hrvatskim tvrtkama. Sudionici konferencije imat će priliku upoznati se s mogućnostima suradnje s poljskim tvrtkama te istražiti posebnosti poljske prehrambene i industrije namještaja. Govornici na konferenciji bit će stručnjaci iz struke, predstavnici Ministarstva gospodarstva Republike Poljske i institucije koje potiču razvoj prehrambene i industrije namještaja u Republici Poljskoj. Razvoj poljskog izvoza i međunarodne suradnje, prodaja hrane i proizvodnja u Poljskoj, karakteristike i perspektive poljskog tržišta namještaja, samo su neke o brojnih tema  na ovom skupu.

Program sajma:

Gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje

Većina izlagača pripremila je prezentaciju izložene opreme, a sve je popraćeno atraktivnim stručno-pratećim  programom.

Najbolji  hrvatski kuhari 2014. godine koji će na tradicionalnom kulinarskom natjecanju CRO TOP 10 stvarati mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja.

Svakodnevno će se pripremati i degustirati autohtona jela hrvatskih regija (autohtoni proizvodi, eko hrana, vino, rakija, kolači, pršut, sir, med, voće, kava i ostale delicije). Dođite i probajte kamenice iz Dubrovnika, samoborske kremšnite i slavonski čobanac. Uživajte u mirisima i okusima hrvatskog sjevera i juga. Neka Vaša nepca osjete raj dok za Vas kuhaju najbolji hrvatski kuhari poput Gorana Albinija Kamanja i Zlatka Puntijara.

Buduće kuharske zvijezde iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta, najveće i najstarije srednje škole s ugostiteljskim i turističkim programom prezentirat će svoja znanja i vještine, ali i upijati znanja od svojih etabliranih  kolega.

Želite se sami iskušati u pripremi mignona, izradi dekoracija ili zadiviti goste svečanog uređenim stolom? Nema problema. Na našim besplatnim radionicama možete sve to naučiti.

Ove godine pripremili smo i novi projekt BURZA HRVATSKIH VINA. Cilj nam je na jednom mjestu ponuditi naša najbolja vina hotelijerima, trgovcima, distributerima kao i drugim potencijalnim kupcima.

Eno-gastronomski doživljaj na svom izložbenom prostoru oplemenit će tvrtka MAM-VIN, te kroz projekt HRVATSKI ENOGASTRONOMSKI TURISTIČKI ADUTI predstaviti najpoznatije hrvatske kuhare i vinare.

Svaki dan u 13.00 sati sve posjetitelje očekuju prezentacije i kušanje vina (6 različitih proizvođača po sorti) uz male zalogaje. Po jedan restoran/ugostitelj uz određenu sortu vina. Vina će komentirati sommelier, član Hrvatskog društva sommeliera ili gost vinar.
Organizirat će se i amatersko ocjenjivanje ponuđenih vina na za tu priliku pripremljenim ocjenjivačkim listićima. Vina će posluživati konobari, učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta.
Na kušanja se pozivaju ciljane skupine posjetitelja s naglaskom na ugostitelje, hotelijere, članove udruženja Malih obiteljskih hotela, vinotekara, trgovaca vinom, novinara, blogera.
Održat će se i tradicionalni „PIZZA SHOW“. Na licu mjesta najbolji pizza majstori pripremat će fine, slasne pizze koje će se moći i degustirati. Besplatno, naravno!
Posebno zanimanje privući će otočni proizvođači iz Hrvatske koji će prezentirati i prodavati prehrambene proizvode poput vina, rakije, likera, maslinovih ulja, sireva, slastica, ribe, salatnih marinada, džemova, meda te kozmetičkih proizvoda i suvenira, svi s oznakom „Hrvatski otočni proizvod“. Riječ je o autohtonim proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, rade se u malim serijama  i potječu s ograničenih otočnih lokaliteta. Sajam za prste polizati !!

Cijene ulaznica i radno vrijeme
– ulaznica za jednokratni posjet: 30 kn
– dvije ulaznice za jednokratni posjet: 50 kn    
                                    
Za vrijeme trajanja sajmova parking oko Zagrebačkog velesajma je besplatan.
Za organizirane grupe 25 i više posjetitelja odobravamo popust od 20 % na cijene ulaznica.
Radno vrijeme
18. – 21.02.15. :10.00 do 19.00
22.02.15. : 10.00 do 18.00

Related Posts