Backaldrin: Novi proizvodi i nove nijanse boja na IBA-i 2018.

by Pekarski Glasnik

BackaldrinTheKornspitz kompanija, osnovana 1964., razvija inovativne ideje za izradu kruha kao i visoko kvalitetne individualne pekarske sastojke namijenjene globalnoj pekarskoj industriji. Kroz inovaciju i iznimnu strast za kruhom, backaldrin pruža podršku svojim klijentima, od zanatskih do industrijskih pekara, orijentirajući se na uslužnost. Ova međunarodna tvrtka uspješno posluje u više od 100 zemalja i ima sedam proizvodnih pogona – u sjedištu tvrtke u Austenu (Austrija), u Jordanu, Meksiku, Rusiji, Južnoj Africi, Švicarskoj i Ukrajini. Paleta proizvoda uključuje oko 700 različitih proizvoda za proizvodnju kruha, peciva, finih pekarskih proizvoda te slastičarstvo. Backaldrin je naširoko prepoznat kao izumitelj branda „TheKornspitz.“.


Backaldrin na IBA-i 2018. 

Na ovogodišnjoj IBA-i backaldrin je predstavio nove proizvode koji će unijeti novu svježinu u vaše pekarstvo. Dok snažne bobice Aronije daju ljubičaste nijanse kruhu, pecivu i fino pečenim proizvodima, Durum donosi nježne pastelno žute nijanse. Međunarodni proizvođač pekarskih sastojaka nastavlja sa svojim „Urkorn“ trendom i predstavlja nove kreacije sa raznim vrstama drevnih žitarica. U ponudi je, također, i paleta ideja za brzi „snack“.

AroniaMix – Nove nijanse sa energetski bobičastom Aronijom
Aronija izvorno potječe  iz sjeverno-istočnog SAD-a. Upotrebljavali su je Indijanci, koji su smatrali Aroniju izvorom zdravlja i snage. Na IBA-i 2018., Aronija ulazi na velika vrata kao sastojak kruha i kolača. Ovo super-voće sadrži visok udio vitamina i minerala i ima nisku razinu šećera. Crveno-plavi pigment u biljci daje bobicama tamno crvenu boju, pa kruh i kolači stoga poprime neobičnu ljubičastu boju.
Novi brand AroniaMix nudi široku paletu recepata, od mješanog pšeničnog kruha, baguettea i ciabatte, do brioša, mufina i kolača. Kruh i pecivo imaju koru koja se lako odvaja, a odlikuju je suptilne note karamele, te paperjaste ljubičaste mrvice voćnog slatkastog okusa. AroniaMix savršeno odgovara i za izradu slatkog tijesta i kvasnog tijesta. Mogućnosti upotrebe su neograničene s obzirom na to da se AroniaMix može dodati bilo kojoj vrsti tijesta. Preporučena doza je 10-25%, ali se to može prilagoditi potrebama. AroniaMix vizualno privlači, ali isto tako i poboljšava pekarske proizvode sa vrijednim komponentama sadržanim u moćnim bobicama.

Durum 100 – Pastelno žute nijanse zahvaljujući durum pšenici
Još jedan novi proizvod, Durum 100, napravljen je od aromatičnog Durum pšeničnog brašna, koje daje pekarskim proizvodima poseban okus. Durum 100 je naročito dobar za upotrebu u procesuiranju dugoročnog tijesta. Recepti prilagodljivi obliku i gramaži omogućuju laganu proizvodnju sendvič-peciva, baguetta, ciabatte, peciva i focaccia, kao i slatkog kvasnog tijesta. Specijaliteti od Duruma su jako atraktivni zbog bogate zlatne boje, zahvaljujući visokom udjelu karotena u Durum pšenici.

My Urkorn Mix – Okus nostalgije
Drevne žitarice nikad nisu bile popularnije, a backaldrin još jednom predstavlja svježe ideje. U novom „My Urkorn Mix“-u, emmer, einkorn i khorasan su upareni sa dimljenim kiselim tijestom, kako bi se ostvarile još neviđene nijanse okusa.

Snaga i energija žitarica u savršenoj je harmoniji sa čitavim spektrom aroma. Blago dimljene note kiselog tijesta zaokružene su zemljanim orašastim notama drevnih žitarica. Za ovakav kruh sa cjelovitim žitaricama, backaldrin nudi bazični recept koji omogućuje različite oblike i veličine. Priprema je lagana s obzirom na to da se samo treba dodati voda i kvasac. Kruh se može pasterizirati u obliku feta i tako sačuvati i do nekoliko tjedana.
Još jedan novi proizvod u ovoj kategoriji je Urkorn koncentrat koji se koristi u proizvodnji kruha i peciva, a napravljen je od emmera, einkorna, pirovog brašna i divlje raži.
Za ljubitelje slatkog, backaldrinovi slastičari predstavili su Urkorn Passion, novi lagani voćni recept, baziran na UrkornCakeMix-u.

Top4Shop – Prateći trendove: sport, hrana u pokretu i pekarstvo
Budući da su ishrana i sport idealna snažna kombinacija, backaldrin je već mnogo godina uključen u profesionalni i amaterski sport. Tako je na ovogodišnjoj IBA-i niz međunarodnih sportaša i sportskih legendi prihvatilo pozivnicu za IBU kako bi skrenuli pozornost na važnost kruha i kolača u uravnoteženoj prehrani i podržali paletu backaldrinovih snack proizvoda.

Treba istaknuti novi pekarski proizvod Top4Shop koji unaprjeđuje smrznuta tijesta, pružajući najbolje moguće rezultate od zamrzivača do pećnice, čineći ga idealnim za pekarske lance.
 
Kratki posjet PANEUM-u
Uz navedene nove inovativne proizvode, na štandu je bio predstavljen i PANEUM- muzej kruha, koji je otvoren 2017. Posjetiocima su predstavljeni vizualni izvodi brojnih predloška koji se čuvaju u PANEUM-u i koji prikazuju prošlu i buduću važnost kruha u društvu.
 

Više informacija o novim proizvodima na:
backaldrin Croatia d.o.o
Labinci 186, 52464 Labinci
M: +385 99 8277 680
e-Mail: prodaja.labinci@backaldrin.hr
www.backaldrin.com

 

Related Posts