Lesaffre Brine!

by Pekarski Glasnik

Lesaffre grupa brine i duboko je orijentirana kako na zdravu prehranu čovječanstva tako i na ekološku zaštitu našeg jedinog planeta. Samim tim misija naše grupe je: Zajedničkim snagama radimo na boljoj njezi i zaštiti naše planete (#LesaffreCares)


Procjenjuje se da će do 2050. godine naš planet biti dom za oko 9 milijardi ljudi. S ovim rastom stanovništva doći će neminovno i do sve većeg fokusa na cjelokupno zdravlje i dobrobit, kako za ljudsku populaciju, tako i za biljke i životinje s kojima dijelimo naš planet.
Čovječanstvo će se suočiti s neviđenim izazovom: kako nas sve uspješno prehraniti, po mogućnosti što  zdravije kako bismo očuvali zdravlje i kvalitetu života, dok će resursi za proizvodnju hrane postajati sve oskudniji ili manje kvalitetni, zagađeni ili siromašniji. Nužno je da budućnost planiramo danas i da se duboko orijentiramo i razvijamo proizvode i rješenja koja su održiva, produktivna i poštuju čovječanstvo i okoliš.

Izazov je kolosalan, složen i hitan.
Kako Lesaffre pomaže?

Fermentacija se stoljećima koristi u cijelom svijetu: za borbu protiv otpada, za očuvanje naše hrane, za bolji okus hrane i naše cjelokupno zdravlje. Gotovo 170 godina mi u Lesaffru radimo na njegovim zapanjujućim svojstvima jer čvrsto vjerujemo da je fermentacija jedan od najperspektivnijih odgovora na ovaj izazov.
Motivirani smo snažnim osjećajem znatiželje, predani stalnim inovacijama i uvjereni u neograničeni potencijal kvasca, derivata kvasca i drugih mikroorganizama za očuvanje zdravlja i dobrobiti planeta u cjelini. Kao inovatori, predani smo iskorištavanju punog potencijala naših prirodnih fermentacijskih rješenja dobivenih od kvasca i njegovih nusproizvoda. S tim rečeno, stvaramo proizvode koji imaju za cilj poboljšanje i jačanje zdravlja ljudi, a sve u svrhu konačnog cilja: pomoći u boljoj zaštiti i prehrani planeta na ekološki prihvatljiv način.

Lesaffre svoj obol budućnosti gradi na tri stupa na kojima se i temelji misija naše grupe.

NAŠ RAZVOJ TEMELJEN NA LJUDIMA …radimo zajedno
Ljudsko biće je u srcu našeg poslovanja. Poštovanje, povjerenje i sigurnost vode naše odnose s našim zaposlenicima i populaciji u našem okruženju.
Naše podružnice nalaze se diljem svijeta, te nam to omogućuje da budemo bliski lokalnim zajednicama za bolje usmjeravanje naših akcija solidarnosti kroz ECHO program. Kroz ovaj filantropski program, naše podružnice i poslovne jedinice sudjeluju u raznim dobrotvornim projektima koji podržavaju lokalne zajednice i služe našoj misiji.

NAŠ RAD TEMELJEN NA FERMENTACIJI I MIKRO-ORGANIZMU …. bolja njega
Kao ključni globalni igrač u fermentaciji više od jednog stoljeća, radimo na pronalaženju sve relevantnijih odgovora na potrebe hrane, zdravlja, prirodnosti i poštivanja našeg okoliša. Tako svaki dan istražujemo i otkrivamo beskonačan potencijal mikroorganizama.

NAŠA BRIGA ZA RESURSE PLANETA  …zaštita planete
Naše aktivnosti dio su očitog eko-sustava. Sudjelujemo u tranziciji prema održivoj poljoprivredi.Proizvodimo s željom da smanjimo svoj utjecaj na okoliš: ušteda energije, pročišćavanje otpadnih voda, smanjenje ugljičnog otiska, smanjenje ili ponovna konverzija našeg otpada…72 % naših proizvodnih pogona ima GFSI certifikat i 83 % vode koja se koristi u proizvodnji se vraća u prirodu (očišćena).
 

_________________________________________________________________________________________
Lesaffre će i u budućnosti nastaviti u svih svojih 76 tvornica, 79 prodajnih podružnica, 10 centara za razvoj, 62 primjenska centra i sa svih svojih 12 500 zaposlenika raditi na prehrani i zaštiti ljudi i planeta, jer kako smo već spomenuli: budućnost planiramo danas i krajnje je vrijeme da se pokrenemo!
_________________________________________________________________________________________

Kontakt:
Lesaffre Adriatic d.o.o.
Prudnička 98, 10291 Prigorje Brdovečko
Tel: +385 1 3349 900 | Fax : +385 1 3397 669
e-mail: info.hr@lesaffre.com


 

Related Posts