Backaldrin osniva tvrtku kćer u Hrvatskoj

by Pekarski Glasnik

Nakon više od 20 godina uspješnog zajedničkog rada međunarodni proizvođač pekarskih sirovina backaldrin The Kornspitz  Company  preuzima partnersku tvrtku Kompanija Tešić u Hrvatskoj. Ljubica i Nedeljko Tešić osnovali su 1994 godine obiteljsku tvrtku, sada sa sjedištem u Kašteliru, i postali jedan od vodećih dobavljača. Od 1995. u ponudu uvode proizvode iz asortimana backaldrina, a od 01.08.2016. opskrbu tržišta nastavlja novoosnovana tvrtka backaldrin Croatia d.o.o.

“Sa Kompanijom Tešić preuzimamo tvrtku koja ima čvrste pozicije i dobar ugled na hrvatskom tržištu” kaže CEO backaldrina Harald Deller. On će zajedno sa Ljubicom Tešić voditi poslovanje, a Nedeljko koji je dugi niz godina sa svojom suprugom vodio tvrtku, ide u mirovinu. Za Ljubicu je nastavak poslovanja tvrtke pod zastavom backaldrina znak kontinuiteta. “Naši se kupci mogu i dalje pouzdati u kvalitetne proizvode i znanja jednog od vodećih međunarodnih proizvođača”. Novoosnovana tvrtka backaldrin Croatia d.o.o.je 100% tvrtka kćer backaldrin-a The Kornspitz Company. Ova obiteljska tvrtka nudi pekarnama široki asortiman sirovina za proizvodnju kruha, peciva i kolača. backaldrin Croatia d.o.o. jedan je od vodećih ponuđača dodataka za pekarstvo na hrvatskom tržištu i ima 8 zaposlenih.

backaldrin The Kornspitz Company sa svojih 16 tvrtki kćeri i partnerima posluje u preko 100 zemalja. Visokokvalitetne sirovine za pekarstvo i slastičarstvo proizvode se u sjedištu porodične tvrtke u austrijskom gradiću Asten kao i u Ammanu u Jordanu, Winterthuru u Švicarskoj, u Toluci u Meksiku i Cape Townu u Južnoj Africi. Šesto proizvodno mjesto u blizini Moskve je u izgradnji i sa radom treba započeti početkom 2017. godine.


Gospodin Harald Deller i gospođa Ljubica Tešić zajedno vode poslovanje novoosnovane tvrtke backaldrin Croatia d.o.o.
© backaldrin The Kornspitz Company, besplatni tisak

backaldrin The Kornspitz Company, inače poznat kao izumitelj peciva Kornspitz, vodeći je proizvođač sirovina za pekarstvo u Austriji te uspješno posluje u više od 100 zemalja. Tvrtka je osnovana 1964. godine, u asortimanu ima više od 600 proizvoda za proizvodnju kruha, peciva i kolača, ima više od 850 zaposlenih. Daljnje informacije možete naći na www.backaldrin.com ili www.kornspitz.com.


Related Posts