Slatka kuharica vraća se na HRT

by Pekarski Glasnik

Gastronomsko-putopisna serija "Slatka kuharica" i poznata slastičarka Petra Jelenić koju znamo iz slastičarnice Mak na konac uskoro se vraća na HRT. Nova sezona započinje s emitiranjem u subotu 29. listopada na HTV 1 u 16 sati. Kao i tijekom prethodne sezone, Petra Jelenić spajat će tradicionalne recepte naših baka sa suvremenim kulinarstvom, a u svakoj emisiji posjetit će novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici. Žumberak, Makarska, Skradin, Split, Plešivica, Opatija i Ozalj samo su neka od predviđenih odredišta. U svakome mjestu očekuju je poznavateljice i majstorice izvornih recepata uz koje će gledateljima prikazati kako se pojedina slastica izrađuje na tradicionalan način. U ulozi učenice Petra Jelenić saznavat će male tajne pripreme, kako je i zašto pojedini recept nastao upravo na tome području te upoznavati mjesta, njihove posebnosti, ljude i priče.

"Nadahnuta tradicijom, susretima i prirodnim ljepotama mjesta koja sam posjetila odlazim u svoju kuhinju u kojoj pripremam novu inačicu slastice. Koristim se više-manje istim sastojcima, no moja je slastica rezultat okusa, boja, mirisa i oblika kako sam ih sama doživjela na svojemu putovanju." ističe Petra Jelenić.

U prvome nastavku svoju slatku pustolovinu Petra Jelenić započinje u rodnome kraju svojega oca, na predivnome Žumberku. Kolač kojeg se sjeća nije isti kao kolač o kojemu priča njezin tata. Gospođa Marta riješit će dvojbu i pokazati joj kako se spravlja povitica od roščića, tradicionalni kolač sa Žumberka. Kako se rogač uopće našao na Žumberku, saznat ćete u prvome nastavku nove sezone gastronomsko-putopisne serije Slatka kuharica. Voditeljica je Petra Jelenić, autorica Maja Pek, a redatelji Maja Pek i Filip Filković Philatz. Scenarist je Siniša Pavić, direktori fotografije su Tomislav Krnić i Ivan Zadro, snimatelji Tomislav Krnić, Ivan Zadro, Ivan Črepić i Matej Lasić, izvršna producentica Tamara Babun, a producenti Maja Pek i Danijel Pek.

Izvor: http://hrtprikazuje.hrt.hr/356532/slatka-kuharica-ponovno-na-hrvatskoj-radioteleviziji-2

Related Posts